Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς για φωτιά στον Υμηττό: Η αποστολή μηνύματος από το 112 θα δημιουργούσε πανικό

Χαρδαλιάς για φωτιά στον Υμηττό: Η αποστολή μηνύματος από το 112 θα δημιουργούσε πανικό

«Τα sms μπορεί να βοηθήσουν» τόνισε ο ίδιος και εξήγησε ότι «παγκοσμίως επιχειρησιακά το βράδυ επιλέγεται η συμβατική εκκένωση, γιατί δεν είμαστε σίγουροι αν τα sms θα τα δουν οι κάτοικοι». Τι είπε για τις εκρήξεις που ακούστηκαν

«Βεβαίως υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός αλλά αυτός στην ανατολική Αττική αφορά 502.348 ανθρώπους. Αν στέλναμε μήνυμα, περισσότερος θα ήταν ο πανικός παρά το αποτέλεσμα» είπε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας γιατί δεν εστάλη μήνυμα μέσω του αριθμού 112 για να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Παιανίας για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Η εκκένωση έγινε βάση συγκεκριμένου σχεδίου, είναι πολύ εύκολο να γίνεται κριτική αλλά το κράτος είναι παρών» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Πρέπει να παίρνονται κάποιες δύσκολες αποφάσεις στις δύσκολες στιγμές» συνέχισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε ότι «ο πανικός που θα δημιουργούσε το μήνυμα θα ήταν πολύ μεγαλύτερος από το πρόβλημα που θα λύναμε».

«Υπήρχε συνέπεια στο δόγμα και στο επιχειρησιακό σχέδιο. Ας μείνουμε στο ότι όλα πήγαν καλά σε μια πολύ δύσκολη ώρα, σε μια φωτιά που ξεκίνησε κοντά σε κατοικημένη περιοχή» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τα sms μπορεί να βοηθήσουν» τόνισε ο ίδιος και εξήγησε ότι «παγκοσμίως επιχειρησιακά το βράδυ επιλέγεται η συμβατική εκκένωση, γιατί δεν είμαστε σίγουροι αν τα sms θα τα δουν οι κάτοικοι».

Η έρευνα για εμπρησμό

Ερωτώμενος για βίντεο στο οποίο καταγράφονται εκρήξεις λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, δημιουργώντας υπόνοιες ότι μπορεί να είναι ντοκουμέντο που να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως υπήρξε εμπρησμός, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «δεν έχουμε κανένα στοιχείο για εμπρησμό γιατί είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η έρευνα».

«Οι εκρήξεις που ακούγονται δεν ήταν πριν την πυρκαγιά, ήταν μετά την πυρκαγιά και αφορούσαν μια συγκεκριμένη κατοικία που καιγόταν και υπήρχαν κάποιες φιάλες ενός συμπολίτη μας του οποίου το επάγγελμα του έδινε το δικαίωμα να έχει αυτές τις φιάλες» πρόσθεσε.

Πιερρακάκης: Αρμόδια η ΓΓΠΠ για τα sms

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε πως αρμόδια για το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Η ΓΓΠΣ είναι η μόνη αρμόδια αρχή να χειριστεί το σύστημα, εμείς το αναπτύξαμε σε συνεργασία με τους ειδικούς, αυτή αποφασίζει, κι αυτό είναι το σωστό, ο ειδικός πρέπει να αποφασίζει σε ποιους πρέπει να στείλει το μήνυμα, πώς πρέπει να φτάσει και ποιο είναι αυτό, επέλεξαν να το κάνουν με πιο παραδοσιακά μέσα» επισήμανε ο υπουργός.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024