Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στον Υμηττό: Καρέ - καρέ η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Φωτιά στον Υμηττό: Καρέ – καρέ η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε από άγνωστη έως τώρα αιτία τους πρόποδες του βουνού στην Παιανία και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή, στις κεραίες, ενώ υπήρξαν καταγγελίες κατοίκων για εκρήξεις που ακούστηκαν λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και που πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες για την αντιμετώπιση των οποίων συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε από άγνωστη έως τώρα αιτία τους πρόποδες του βουνού στην Παιανία, στην οδό Σερρών και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή, στις κεραίες, ενώ υπήρξαν καταγγελίες κατοίκων για εκρήξεις που ακούστηκαν λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία που να πιστοποιούν εμπρησμό.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη από τη πρώτη στιγμή ώστε η φωτιά να μην περάσει στο δάσος της Καισαριανής.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν τις ρίψεις πέντε αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό και δύο ελικόπτερα του Στρατού.

«Ηταν ένα τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία. Εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων και έφτασε στην κορυφογραμμή. Η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ πρόσθεσε:

«Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα, στεγανοποιήσαμε την Κατεχάκη, τρέξαμε προσομοίωση που αφορούσε την ένταση του ανέμου ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι, ενεργοποιήσαμε προληπτικά πρωτόκολλα απομάκρυνσης των κατοίκων που δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν υποδειγματική».

Δείτε καρέ – καρέ τη μάχη των πυροσβεστών 

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024