Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Απολογείται ο χειριστής του σκάφους, μάχη για τη ζωή δίνει η 60χρονη

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Απολογείται ο χειριστής του σκάφους, μάχη για τη ζωή δίνει η 60χρονη

Στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι κρατείται ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε τον θάνατο στο Πόρτο Χέλι και αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα. Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, δήλωσε ο δικηγόρος του στο in.gr. Στην εντατική η 60χρονη γυναίκα. Πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος ζητά η κυβέρνηση.

Φως επιχειρούν να ρίξουν οι αρμόδιες αρχές στις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ναυτικό δυστύχημα κοντά το Πόρτο Χέλι, που στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων, ενώ μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ του Άγιου Σάββα δίνει το τρίτο θύμα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε αυξημένη ταχύτητα από πλευράς του οδηγού του ταχυπλόου, που εμβόλισε τη βάρκα στην οποία επέβαιναν τα τρία αδέρφια, και για αυτό δεν μπόρεσε να αποφύγει τη βάρκα, παρά το γεγονός ότι αυτή έφερε φώτα, αλλά και ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Στο πλαίσιο αυτό με ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του 44χρονου χειριστή του ταχύπλοου, που κρατείται στο Πόρτο Χέλι μετά την παράδοσή του στο Λιμεναρχείο το πρωί του Σαββάτου, αναμένοντας να οδηγηθεί στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Εντωμεταξύ, τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, αναμένονται την Δευτέρα.

Την αντίδρασή του δε να τραπεί σε φυγή μόλις αποβιβάστηκε στη στεριά μετά τη σύγκρουση, ο δικηγόρος του 44χρονου αποδίδει στο σοκ που υπέστη.

Μιλώντας στο in.gr, ο συνήγορος του γάλλου χειριστή δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης θα συμπράξει σε όλες τις αναγκαίες έρευνες και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών.

Ερωτώμενος αν ο γάλλος χειριστής προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης μετά το τραγικό δυστύχημα, ο δικηγόρος του σημειώνει πως πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό έφυγε.  Ωστόσο όπως αναφέρει, ο πελάτης του προηγουμένως κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να διασώσει κάποιους από τους επιβαίνοντες της βάρκας.

Πάντως για πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του ναυτικού δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας, Δημήτρη Πλακιωτάκη, που από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες, να τονίζει ότι για την κυβέρνηση αποτελεί μείζονα προτεραιότητα η ασφάλεια στη θάλασσα.

Σε σοβαρή κατάσταση η 60χρονη

Στη Εντατική του Αγίου Σάββα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 60χρονη γυναίκα, που επέβαινε στη βάρκα μαζί με τα δύο αδέρφια της που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, όταν τους εμβόλισε το ταχύπλοο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικώς στο κέντρο υγείας Κρανιδίου αλλά κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Στη συνέχεια, η 60χρονη διεκομίσθη στο νοσοκομείο Άγιο Σάββας, διότι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, φέρει τραύμα στο κεφάλι και ένα σοβαρότερο στο θώρακά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της 60χρονης κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Αδιευκρίνιστα ακόμη τα αίτια της σφοδρής σύγκρουσης

Το ταχύπλοο φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν 11 Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το αλιευτικό σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι τα τρία θύματα που επέβαιναν στη βάρκα ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με την 60χρονη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι (350 μέτρα από την ακτή).

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και στο σημείο της τραγωδίας έφτασαν σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, θαλάσσια ταξί καθώς και Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του χειριστή- Τι λέει ο δικηγόρος του

Την κατάσταση περιέπλεξε γεννώντας υποψίες η εξαφάνιση του χειριστή του φουσκωτού, αμέσως μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή. Μάλιστα υπήρξε μία σύγχυση με τις πρώτες καταθέσεις των γάλλων επιβαινόντων, ως προς τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν πάνω στο σκάφος και ποιος ήταν ο χειριστής.

Εν τέλει αποδείχθηκε ότι ο χειριστής του ταχύπλοου, μετά τη σύγκρουση, αποβιβάστηκε στην ξηρά και τράπηκε σε φυγή, με τις αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο μαζί με τον δικηγόρο του.

Να σημειωθεί ότι ο 44χρονος Γάλλος, ο οποίος οδηγούσε το φουσκωτό, είχε μέσα στη νύχτα τηλεφωνική συνομιλία με μία από τις γυναίκες που επέβαιναν στο φουσκωτό και από εκείνη την ώρα το κινητό του παρακολουθούνταν, οπότε ήταν θέμα χρόνου ο εντοπισμός του.

Μιλώντας στο in.gr, ο συνήγορος του γάλλου χειριστή δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πελάτης θα συμπράξει σε όλες τις αναγκαίες έρευνες και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών.

Ερωτώμενος αν ο γάλλος χειριστής προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης μετά το τραγικό δυστύχημα, ο δικηγόρος του σημειώνει πως πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό εξαφανίστηκε. Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να διασώσει κάποιους από τους επιβαίνοντες της βάρκας.

Ο 44χρονος υποβλήθηκε σε αιματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Επίσης σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ANT1 στους ισχυρισμούς του δικηγόρου του για την αιτία που έφυγε μετά την σύγκρουση, ο ίδιος ο χειριστής φέρεται να πρόσθεσε ότι  ότι δεν τράπηκε σε φυγή αλλά έφυγε επειδή τραυματίστηκε. Όπως φέρεται να είπε ο ίδιος, αμέσως μετά την τραγωδία, βούτηξε αρκετές φορές στο νερό για να βοηθήσει.
Οσον αφορά στην κατάσταση των επιβαινόντων του ταχύπλοου, ο δικηγόρος του χειριστή κ. Εμμανουηλίδης δηλώνει πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αυτή τη στιγμή τα βλέμματα στρέφονται στην άτυχη γυναίκα που επέβαινε στη βάρκα, η οποία δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των Γάλλων – Αρνητικό το αλκοτεστ

Οι γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος -εκτός του χειριστή- υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ επρόκειτο να γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Οι γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνταν στo λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων τους οι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο πλοίο αποχώρησαν από το Λιμεναρχείο.

Πλακιωτάκης: Ο γάλλος οδηγός είχε αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα στο σκάφος

Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων αντρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, εξέφρασε το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, ενημέρωσε πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε αυξημένη ταχύτητα από πλευράς του οδηγού του ταχυπλόου, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Επίσης η προανάκριση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι το ξύλινο αλιευτικό δεν διέθετε φώτα ή δεν ήταν ορατό.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024