Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: 1,4 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια στην Κεντρική Αμερική

ΟΗΕ: 1,4 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια στην Κεντρική Αμερική

Στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, οι παρατεταμένες ξηρασίες και οι υπερβολικές βροχοπτώσεις καταστρέφουν τις σοδειές καλαμποκιού και φασολιών που αποτελούν βασική τροφή για τους αγρότες της περιοχής αυτής που προσπαθούν να επιβιώσουν

Μια πενταετία με φτωχή αγροτική σοδειά σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής είχε ως αποτέλεσμα 1,4 εκατ. άνθρωποι να πασχίζουν να εξασφαλίσουν τροφή, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), που προειδοποιεί ότι κάποιες οικογένειες θεωρούν τη μετανάστευση ως τη μοναδική επιλογή που τους απομένει.

Στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, οι παρατεταμένες ξηρασίες και οι υπερβολικές βροχοπτώσεις καταστρέφουν τις σοδειές καλαμποκιού και φασολιών που αποτελούν βασική τροφή για τους αγρότες της περιοχής αυτής που προσπαθούν να επιβιώσουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από το WFP και κυβερνητικές υπηρεσίες στις χώρες αυτές, το 8% των οικογενειών άφησαν να εννοηθεί ότι θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους και θα αναζητήσουν πιο σταθερά μέσα διαβίωσης σε άλλες περιοχές της χώρας ή στο εξωτερικό.

«Η μετανάστευση, ωστόσο, δεν είναι λύση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του WFP Χέρβε Βερχόσελ, σημειώνοντας ότι όσοι μείνουν πίσω θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Το WFP έκανε έκκληση για 72 εκατ. δολάρια από δωρήτριες χώρες προκειμένου να βοηθήσουν να χρηματοδοτηθεί η επισιτιστική βοήθεια για την περιοχή. Οι δωρεές αυτές θα καλύψουν τις ανάγκες 700.000 ανθρώπων. Επιπλέον, χρειάζονται προγράμματα που είναι αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου προκειμένου οι αγροτικές κοινότητες να μπορούν να αντέξουν μια φτωχή συγκομιδή, ανέφερε ο Βερχόσελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024