Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών – Που θα «χτυπήσουν» τα 40άρια
Στους 38 βαθμούς Κελσίου έφθασε την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, η μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα ενώ σήμερα θα ανέβει κι άλλο.
Στους 38 βαθμούς Κελσίου έφθασε την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, η μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη θεσσαλική πεδιάδα και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ σήμερα θα ανέβει κι άλλο.
Ρεκόρ θερμοκρασιών – Πρώτη η Λάρισα
Υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπέρασαν τους 37 βαθμούς Κελσίου σημειώθηκαν σε αρκετές ακόμη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Το ρεκόρ σημειώθηκε στη Λάρισα (38,1) και στη Γαβαλού Αιταωλοακαρνανίας (38,1), και ακολούθησαν η Σαλαμίνα (37,8), η Λίνδος (37,6) και η Καλλιθέα Αττικής (37,5).
Οι θερμοκρασίες σήμερα
Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 37, στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά από 20 έως 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 34 και τοπικά έως 36 με 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 32, στην Κρήτη από 21 έως 34 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 36 με 37.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά τις θερμές ώρες της ημέρας έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.
Μέγιστη θερμοκρασία για το μεσημέρι της Παρασκευής
Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται για σήμερα Παρασκευή, το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται αναλυτικότερα η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.

- Η Ρεάλ… βαράει διάλυση: Νέο περιστατικό στα αποδυτήρια ανάμεσα σε Εμπαπέ – Βινίσιους (pic)
- Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Οι κατηγορίες περί αντισημιτισμού που εκτοξεύονται ως χαρτοπόλεμος είναι για να αποσπάται η προσοχή από τα θύματα
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442