Κανείς δεν περίμενε ότι λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του, τον Ιούλιο του 2017, το ηλεκτρονικό παιχνίδι Fortnite θα κατάφερνε να γίνει ο «αγαπημένος εθισμός» τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

Παγκοσμίως, έχει εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες, ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό video στο Youtube σε σχέση με κάθε άλλο on line παιχνίδι. Αποτελεί το πιο δημοφιλές παιχνίδι στην Αμερική, ενώ στην χώρα μας οι παίκτες του αυξάνονται διαρκώς, με παιδιά να «κολλάνε» με αυτό ήδη από την ηλικία των 9 ετών.

Πέρα από τον εμφανή και γνωστό κίνδυνο που ενέχουν όλα τα online παιχνίδια, αυτόν του εθισμού, το Fortnite δεν θεωρείται από τα πιο ασφαλή περιβάλλοντα για ένα παιδί αφού η δυνατότητα live chat που παρέχει στους παίκτες, τα αφήνει ανυπεράσπιστα σε πιθανές διαδικτυακές επιθέσεις ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct o υπεύθυνος γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς, αφού εξήγησε τον τρόπο του παιχνιδιού, επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες συμβουλές προς τους γονείς.

Πηγή: onetv.gr