Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας: Η σκευωρία για τη Novartis δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο

Πέτσας: Η σκευωρία για τη Novartis δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο

«Δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο η σκευωρία εκείνων που νόμιζαν πως ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Στην απόφαση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να θέσει στο αρχείο την δικογραφία της υπόθεσης Novartis που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο η σκευωρία εκείνων που νόμιζαν πως ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αποδοθούν ευθύνες σε δικαστικούς είπε πως το θέμα το ερευνά η δικαιοσύνη.

Το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Πέτσας τόνισε πως από τότε μεσολάβησε η Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του brand Μακεδονία. «Έκρινε σκόπιμο να διατηρηθεί ο θεσμός ώστε να υπάρξει πρόσωπο δίαυλος του πρωθυπουργού για το επιθυμητό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Το άσυλο και η ΕΥΠ

Όσον αφορά στο άσυλο ο κ. Πέτσας είπε πως η κοινωνία είναι ώριμη να αποδεχτεί αλλαγές που εξασφαλίζουν ίση μεταχείριση σε όλους τους δημόσιους χώρους. Τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας θα έπρεπε να μένουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Όσον αφορά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση των νέων στελεχών στην ΕΥΠ, ο κ. Πέτσας είπε πως τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας θα έπρεπε να μένουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης πως δεν έχουν μειωθεί οι μετακλητοί επισημαίνοντας δεν έχει έρεισμα η κριτική για αύξηση μετακλητών.

Τα υπερπλεονάσματα

Τέλος, αναφορικά με την ατζέντα του πρωθυπουργού στις επαφές που θα έχει με ξένους ομολόγους του ο κ. Πέτσας είπε πως η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι βασικός άξονας της κυβέρνησης και πως όλα τα ζητήματα συζητούνται με τους εταίρους.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024