Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο την ώρα των προκλήσεων Τσαβούσογλου

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο την ώρα των προκλήσεων Τσαβούσογλου

Δέκα αεροσκάφη τύπου F-16 και δύο κατασκοπευτικά CN-235 προχώρησαν σε 53 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και εννέα παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Μάλιστα, έξι από τα μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες

Την ώρα που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδειχνε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα να φτάνει μέχρι την Κρήτη, η Άγκυρα συνέχιζε τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο. Δέκα αεροσκάφη τύπου F-16 και δύο κατασκοπευτικά CN-235 προχώρησαν σε 53 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και εννέα παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Μάλιστα, έξι από τα μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες.

Οι προκλήσεις Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έδειχνε χάρτη στον οποίο εμφανιζόταν η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την Κρήτη. Μάλιστα, δήλωσε πως η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανό μας το Φατίχ, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Γιαβούζ. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Επιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο. Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού όπως και δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε να κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι στόχοι της Αγκυρας

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο βουλευτής ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελος Συρίγος, τόνισε πως η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει την περιοχή και έχει τρεις στόχους:

α) Να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, β) να έχει άμεση σχέση με τους υδρογονάνθρακες και γ) να αποκτήσει τη δυνατότητα έτσι ώστε ό,τι βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή να περάσει με αγωγό στο έδαφός της.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024