Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας - ακτιβιστών και δεκάδες συλλήψεις

Χονγκ Κονγκ: Βίαιες συγκρούσεις αστυνομίας – ακτιβιστών και δεκάδες συλλήψεις

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε περισσότερους από 20 ανθρώπους ύστερα από βίαιες συγκρούσεις με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η πόλη-κράτος ετοιμάζεται για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τη γενική απεργία που αναμένεται να παραλύσει την πόλη

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε περισσότερους από 20 ανθρώπους ύστερα από βίαιες συγκρούσεις με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η πόλη-κράτος ετοιμάζεται για νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τη γενική απεργία που αναμένεται να παραλύσει την πόλη.

Χθες η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στις συγκρούσεις με ακτιβιστές, που οι περισσότεροι ήταν ντυμένοι στα μαύρα, στην περιοχή Καουλούν της πόλης, στη νέα κλιμάκωση έπειτα από δύο και πλέον μήνες διαδηλώσεων ενάντια στο προτεινόμενο νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Σε ανακοίνωσή της νωρίς σήμερα, η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε περισσότερους από 20 ανθρώπους για αδικήματα όπως παράνομη συνάθροιση και επίθεση.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές στους δρόμους, έξω από αστυνομικό τμήμα και σε κάδους απορριμμάτων, και απέκλεισαν την είσοδο της σήραγγας Κρος-Χάρμπορ, αποκόπτοντας μια βασική αρτηρία που συνδέει το νησί του Χονγκ Κονγκ με την χερσόνησο του Καουλούν.

Σήμερα προγραμματίζονται μαζικές διαμαρτυρίες στις δυτικές περιοχές του Χονγκ Κονγκ, ενώ ακτιβιστές καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν αύριο σε γενική απεργία, που αναμένεται να επηρεάσει τα δίκτυα μεταφορών και συγκοινωνιών και τις περιοχές όπου εδρεύουν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024