Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ: Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Χονγκ Κονγκ: Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Περισσότεροι από 1.000 ακτιβιστές, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Μονγκ Κοκ του Χονγκ Κονγκ ενόψει της πορείας διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, ενώ η πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο της Κίνας ετοιμάζεται για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Περισσότεροι από 1.000 ακτιβιστές, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Μονγκ Κοκ του Χονγκ Κονγκ ενόψει της πορείας διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, ενώ η πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο της Κίνας ετοιμάζεται για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Οι διαδηλώσεις τους δύο τελευταίους μήνες κατά του νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα έχουν γίνει πιο βίαιες, με την αστυνομία να δέχεται επικρίσεις για την υπερβολική χρήση βίας και για το ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει τους διαδηλωτές από επιθέσεις που έγιναν, σύμφωνα με πολιτικούς της αντιπολίτευσης, από εγκληματικές οργανώσεις.

«Ανησυχώ λίγο για το εάν οι αστυνομικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν βίαιες μεθόδους απέναντι στους διαδηλωτές, διότι ο δρόμος όπου γίνεται η πορεία είναι λίγο στενός και εάν θελήσουμε να φύγουμε ίσως είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από την αστυνομία» δήλωσε ο 20χρονος φοιτητής Άιβαν.

«Νομίζω ότι όλο αυτό το κίνημα θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τα τέλη του 2019» δήλωσε.

Η πυκνοκατοικημένη συνοικία Μονγκ Κοκ είχε βιώσει κάποιες από τις βιαιότερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας το 2014.

Την ίδια ώρα χιλιάδες υποστηρικτές της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ, οι περισσότεροι φορώντας λευκά ρούχα, συγκεντρώθηκαν για μια άλλη πορεία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Πάρκο Βικτόρια, στο νησί του Χονγκ Κονγκ.

«Είμαι πραγματικά πολύ αναστατωμένος με τη βία που βλέπουμε κάθε μέρα στο Χονγκ Κονγκ. Οι διαδηλωτές δεν ακούνε πλέον την κυβέρνηση, δεν ακούνε την αστυνομία» δήλωσε ο 27χρονος Έβαν, που εργάζεται σε ξένη τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ και πήγε στη συγκέντρωση για να εκφράσει τη στήριξή του προς την αστυνομία.

«Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του με ειρηνικό τρόπο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την αστυνομία και τις Αρχές στην εφαρμογή του κράτους δικαίου εδώ».

Για αύριο έχουν προγραμματιστεί και άλλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ οι ακτιβιστές έχουν εξαγγείλει μαζική απεργία για τη Δευτέρα.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024