Πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες συνδυάζονται για τη δημιουργία ενός τέλειου ντοκιμαντέρ άγριας φύσης, εκτός από τις εκπληκτικές υψηλής ευκρίνειας λήψεις. Η ιστορία, τα ζώα και φυσικά ο αφηγητής, που πρέπει να έχει μία απαλή βελούδινη φωνή. Ακόμη καλύτερα αν αναλαμβάνει τον ρόλο κάποιος γνωστός.

Η Τζοάνα Λάμλεϊ, Αγγλίδα ηθοποιός, πρώην μοντέλο, συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωστή από την κωμική σειρά του BBC και την κινηματογραφική ταινία «Absolutely Fabulous» έχει τον ρόλο της αφηγήτριας στο ντοκιμαντέρ για την τίγρη ως είδος υπό εξαφάνιση με τίτλο «Counting Tigers: A Survival Special» (Μετρώντας Τίγρεις).

View this post on Instagram

Cheers sweetie! 🥂

A post shared by Joanne Lumley OBE (@joannalumleytv) on

Το ντοκιμαντέρ αφορά τον αγώνα του είδους για επιβίωση στην άγρια φύση της Ινδίας. Η Τζοάνα Λάμλεϊ, αναφέρει δημοσίευμα του Bustle, γεννήθηκε στο Σριναγκάρ της Ινδίας το 1946, οπότε έχει μια στενή προσωπική σχέση με τη χώρα στην οποία έγιναν τα γυρίσματα.

Το ντοκιμαντέρ του ITV επικεντρώνεται στην πρώτη πλήρη επιστημονική καταγραφή του άγριου είδους στην Ινδία, που γίνεται για να ελεγχθεί και να προστατευθεί ο πληθυσμός των τίγρεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πάνω από το 60% των άγριων τίγρεων βρίσκονται στην Ινδία. Αλλά με τους αριθμούς τους να μειώνονται σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πόσες επιβιώνουν.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει όχι μόνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε που άρχισε η απογραφή των τίγρεων και προβάλλει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το είδος από τον χειρότερο εχθρό του – τον άνθρωπο.

Παρακολουθώντας θηροφύλακες και επιστήμονες στα όμορφα τοπία της Ινδίας, ο ακτιβιστής για την προστασία της άγριας ζωής, Μάρτιν Χιουζ Γκέιμς ακολουθεί τα ίχνη της νέας καταμέτρηση από την αρχή μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

«Η Ινδία είναι μια χώρα που βιομηχανικά αναπτύσσεται απίστευτα γρήγορα. Υπάρχουν δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές και βιομηχανίες όπου κι αν κοιτάξετε και, φυσικά, οι ανθρώπινες ανάγκες προηγούνται πάντα από αυτές της άγριας πανίδας. Έτσι, οι πληθυσμοί των τίγρεων απομονώνονται ολοένα και περισσότερο και γίνεται πιο δύσκολο για την τίγρη να επιβιώσει σε αυτή τη χώρα» τονίζει ο Μάρτιν Χιουζ – Γκέιμς Martin στο ITV.

Στόχος του ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είναι να ρίξει φως στη δυσκολία επιβίωσης των τίγρεων στην άγρια φύση. Στο τέλος του ντοκιμαντέρ ο αριθμός αποκαλύπτεται. Και αποδεικνύεται επιστημονικά εάν ο πληθυσμός αυξάνεται ή μειώνεται.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr