Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνώρισε σε βάθος τα Logistics και τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Γνώρισε σε βάθος τα Logistics και τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Σπουδάζοντας στο Deree

Στην εποχή μας και σε μια αγορά που κινείται όλο και περισσότερο μέσω του Διαδικτύου, τα logistics και η Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σημαίνουν πολύ περισσότερα από την διαχείριση των αποθηκευτικών χώρων και των αποθεμάτων. Logistics είναι όλες οι λειτουργίες μιας επιχείρησης με σκοπό να έχει διαθέσιμα σε κατάλληλο χρόνο και ποσότητα τα προϊόντα που είναι αναγκαία για την παραγωγή της, αλλά την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις το έχουν ήδη αντιληφθεί αυτό και αντιμετωπίζουν τον κλάδο των logistics περισσότερο ως κομμάτι του marketing και των πωλήσεων, παρά σαν μια λειτουργία γύρω από τη διαχείριση αποθεμάτων και των μεταφορών. Η σκέψη είναι απλή: όταν ένας πελάτης -όπου κι αν βρίσκεται- μπορεί να έχει στο συντομότερο δυνατό χρόνο το προϊόν που χρειάζεται (στο σωστό μέγεθος ή με τις σωστές προδιαγραφές), τότε χτίζεται μια σχέση αφοσίωσης και μακροχρόνιας δέσμευσής του με την εταιρία. Αυτό είναι και το ζητούμενο άλλωστε.

Οι πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως θεωρούν συγκριτικό πλεονέκτημά τους τα υψηλού επιπέδου logistics και εφαρμόζουν συστηματικά μετρήσεις απόδοσης. Σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη απαντά το Bachelor of Science in Logistics και Supply Chain Management του Deree – The American College of Greece.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών του Deree εξοπλίζει τους φοιτητές του με βαθιά γνώση του αντικειμένου και κατανόηση των πτυχών των logistics και της διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού σύμφωνα με το πνεύμα των σύγχρονων επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για φοιτητές που ενδιαφέρονται για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σχεδιασμού, λειτουργίας και βελτίωσης των δικτύων εφοδιασμού, καθώς και για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μια καριέρα σε μια ποικιλία συναφών εταιρικών δομών.

Στο πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνονται από θεματικές Οικονομικών και Νομικών σπουδών έως ζητήματα Έρευνας και Στατιστικής και από βασικές αρχές marketing και Διοίκησης Επιχειρήσεων έως εισαγωγική προσέγγιση στη Διαχείριση Ατόμων και τη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται μαθήματα που αφορούν τα logistics και τη Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπως: Εισαγωγή στη Διοίκηση & Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Συστήματα Μεταφορών, Ροές πληροφοριών, χρηματοοικονομικές ροές και διαχείριση κινδύνου σε δίκτυα παροχής, Πλήρης διαχείριση ποιότητας, Διαχείριση έργου, Διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού, Στρατηγική και Διαχείριση Εξαγωγών, Επιχειρηματικές Διαπραγματεύσεις, Θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων και νόμος διεθνούς εμπορίου, Λιανικό εμπόριο και διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού.

Το πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται με την πρακτική άσκηση στα logistics και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού. Οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους σειρά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Deree – The American College of Greece προκειμένου να υλοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους και να προετοιμάσουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Deree

Το Bachelor of Science in Logistics και Supply Chain Management του Deree – The American College of Greece είναι ένα πρόγραμμα πτυχίου που έχει αναπτυχθεί με τη συμβολή των κορυφαίων εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, διασφαλίζοντας ότι οι σπουδές θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Ακόμη, το πρόγραμμα σπουδών του Deree καλλιεργεί γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου που έχουν εφαρμογή σε ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πεδίο, το οποίο σχετίζεται με τα logistics και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Έτσι, οι φοιτητές του Deree έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και ασύγκριτα περισσότερες επιλογές σταδιοδρομίας.

Παράλληλα, το Bachelor of Science in Logistics και Supply Chain Management του Deree – The American College of Greece αποτελεί μια πολύ καλή προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, οι φοιτητές του Deree μπορούν να λάβουν ένα αμερικανικό πτυχίο, που βασίζεται στη διαπίστευση της NECHE (Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας) για το Deree – The American College of Greece, καθώς και ένα πτυχίο του Ηνωμένου Βασιλείου που απονέμεται από το Open University (OU) με βάση την συνεργασία του Κολλεγίου με το OU.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας εδώ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024