Στην εκπομπή One Line μίλησε ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος. Για την υπόθεση αποφυλάκισης του Ε. Κορκονέα είπε πως «ο Ποινικός Κώδικας επηρέασε ασφαλώς με την εξής έννοια. Έχοντας θεσπίσει νέες διατάξεις που αντί πρότερου έντιμου βίου έγινε σύννομος βίος. Είναι μια πλατιά έννοια και είναι πιο πιθανό με αυτή να δίνονται ελαφρυντικά».

Ωστόσο ανέφερε πως «οι δικαστές πάντα διατηρούν την προσωπική κρίση τους για το εάν θα δώσουν ελαφρυντικά, ακόμα και με τον νέο Ποινικό Κώδικα» και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε το δικαστήριο να μη του δώσει τα ελαφρυντικά».

Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο τόνισε πως «νομικά τα πράγματα είναι απλά. Νομίζω ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Έγινε το αυτονόητο. Εάν με ρωτούσατε, μια διάταξη σαν αυτή που κατεβαίνει θα κατέβαζα κι εγώ. Που μοιάζει με αυτή του Νόμου Διαμαντοπούλου». Στο ερώτημα εάν περνάει ένας αστυνομικός έξω από το πανεπιστήμιο και βλέπει ξυλοδαρμό ή βανδαλισμό, εάν θα έχει τη δυνατότητα να εισέρχεται αυτοβούλως στο χώρο ή εάν πρέπει πρώτα να ειδοποιηθεί από τις αρχές απάντησε πως «όπως διαβάζω εγώ τη διάταξη μπαίνει μόνος του».

Τέλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, λέγοντας πως έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία. «Μπαίνει τάξη, αξιολόγηση των επιδόσεων του κράτους, ετήσιος προγραμματισμός. Πράγματα αυτονόητα σε άλλες χώρες. Όμως είναι ένα βαρύ σχήμα, με πολλούς γραμματείς, πολλά συντονιστικά όργανα, πολλά κυκλώματα εξουσίας που ενδέχεται να δημιουργήσουν κωλύματα στην κυβερνησιμότητα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr