Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Μποτόπουλος στο One Channel: Ακόμα και με το νέο ΠΚ θα μπορούσαν να αποφευχθούν τα ελαφρυντικά

Κ. Μποτόπουλος στο One Channel: Ακόμα και με το νέο ΠΚ θα μπορούσαν να αποφευχθούν τα ελαφρυντικά

Στην εκπομπή One Line μίλησε ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος.

Στην εκπομπή One Line μίλησε ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος. Για την υπόθεση αποφυλάκισης του Ε. Κορκονέα είπε πως «ο Ποινικός Κώδικας επηρέασε ασφαλώς με την εξής έννοια. Έχοντας θεσπίσει νέες διατάξεις που αντί πρότερου έντιμου βίου έγινε σύννομος βίος. Είναι μια πλατιά έννοια και είναι πιο πιθανό με αυτή να δίνονται ελαφρυντικά».

Ωστόσο ανέφερε πως «οι δικαστές πάντα διατηρούν την προσωπική κρίση τους για το εάν θα δώσουν ελαφρυντικά, ακόμα και με τον νέο Ποινικό Κώδικα» και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε το δικαστήριο να μη του δώσει τα ελαφρυντικά».

Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο τόνισε πως «νομικά τα πράγματα είναι απλά. Νομίζω ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Έγινε το αυτονόητο. Εάν με ρωτούσατε, μια διάταξη σαν αυτή που κατεβαίνει θα κατέβαζα κι εγώ. Που μοιάζει με αυτή του Νόμου Διαμαντοπούλου». Στο ερώτημα εάν περνάει ένας αστυνομικός έξω από το πανεπιστήμιο και βλέπει ξυλοδαρμό ή βανδαλισμό, εάν θα έχει τη δυνατότητα να εισέρχεται αυτοβούλως στο χώρο ή εάν πρέπει πρώτα να ειδοποιηθεί από τις αρχές απάντησε πως «όπως διαβάζω εγώ τη διάταξη μπαίνει μόνος του».

Τέλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, λέγοντας πως έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία. «Μπαίνει τάξη, αξιολόγηση των επιδόσεων του κράτους, ετήσιος προγραμματισμός. Πράγματα αυτονόητα σε άλλες χώρες. Όμως είναι ένα βαρύ σχήμα, με πολλούς γραμματείς, πολλά συντονιστικά όργανα, πολλά κυκλώματα εξουσίας που ενδέχεται να δημιουργήσουν κωλύματα στην κυβερνησιμότητα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024