Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25: Αναπλήρωση κυβερνητικών στελεχών για αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων

ΜέΡΑ25: Αναπλήρωση κυβερνητικών στελεχών για αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων

Το ΜέΡΑ25 διερωτάται με ποιον θα αναπληρωθεί ο υφυπουργός Ενέργειας σε σχέση με το Ελληνικό και ο Α. Σκέρτσος σε σχέση με τον ΣΕΒ

«Μελετώντας το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος που κατέθεσε τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση, διαβάζουμε στο άρθρο 72 που τιτλοφορείται «Διαδικαστικές υποχρεώσεις για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων», πως τα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, πρέπει να δηλώσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες κατά την τελευταία τριετία, για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων κατά την άσκηση των ανατεθειμένων καθηκόντων τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΡΑ25, σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις τις οποίες περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για το Επιτελικό Κράτος.

«Βέβαια, παρακάτω διαβάζουμε πως αυτό δεν αποτελεί λόγο απόρριψης αλλά αναπλήρωσης, αναφορικά με τα καθήκοντά τους που υφίστανται σύγκρουση συμφερόντων. Περιμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση να δηλώσει σήμερα, ποιο πρόσωπο θα αναπληρώσει τον υφυπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σε σχέση με το «Ελληνικό», μια επένδυση με τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα, που η εταιρεία – στην οποία εργαζόταν μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες ο κ. Οικονόμου – ασκούσε και ασκεί πιέσεις να διευθετηθούν υπέρ της» προσθέτει, ενώ συνεχίζει:

«Επίσης, το ίδιο περιμένουμε και για τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή του ΣΕΒ, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να αναπληρώνεται πολύ συχνά, μιας και η θέση του στην κυβέρνηση του δίνει τη δυνατότητα να εμπλέκεται σε πληθώρα ζητημάτων – εργασιακά, εργοδοτικές και εργασιακές εισφορές, περιβάλλοντος κλπ – ζητήματα που παραδοσιακά ο ΣΕΒ πιέζει να γείρουν υπέρ του».

Αναμένουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024