ΔΕΗ: Έρχονται κατασχέσεις περιουσιών σε στρατηγικούς κακοπληρωτές
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν σε οφειλέτες με εξόφθαλμα υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος κατέδειξαν ότι υπάρχει πληθώρα επιτηδείων μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων – σε ακριβά βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, όπως σε Κηφισιά, Εκάλη, Παλαιό Ψυχικό, Καστέλα κλπ. – οι οποίοι, με πλαστά έγγραφα, εμφανίζονταν ως δικαιούχοι του ΚΟΤ, ή άλλων εκπτώσεων που ίσχυαν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σε κατασχέσεις περιουσίας στρατηγικών κακοπληρωτών προχωρά η ΔΕΗ.
Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ιδιοκτήτης βίλας 1.400 τ.μ. στην Κηφισιά, με ληξιπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν τα 24.000 ευρώ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος «μπαταξής» πελάτης της ΔΕΗ εμφανιζόταν για τρία χρόνια ως δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ). Όμως μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της επιχείρησης και άλλων αρμόδιων αρχών, αποκαλύφθηκε ότι τα έγγραφα ήταν παραποιημένα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το κυνήγι της ΔΕΗ για είσπραξη χρεών από στρατηγικούς κακοπληρωτές έχει ξεκινήσει, σε εντατικούς ρυθμούς την τελευταία διετία. Μάλιστα, δεν πάει χρόνος που δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν σε οφειλέτες με εξόφθαλμα υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος κατέδειξαν ότι υπάρχει πληθώρα επιτηδείων μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων – σε ακριβά βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, όπως σε Κηφισιά, Εκάλη, Παλαιό Ψυχικό, Καστέλα κλπ. – οι οποίοι, με πλαστά έγγραφα, εμφανίζονταν ως δικαιούχοι του ΚΟΤ, ή άλλων εκπτώσεων που ίσχυαν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Πολλοί από αυτούς, αν και εμφάνιζαν χαμηλό εισόδημα, βρέθηκαν με καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και πολυτελή αυτοκίνητα.
Πηγή: onetv.gr
- Τραγωδία στην Ομόνοια – 15χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου
- Φενερμπαχτσέ – Μονακό 88-70: Ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους
- Έμα Γουάτσον: Ποιος είναι ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος με τον οποίο φιλιέται η διάσημη ηθοποιός;
- Αποκάλυψη: Η απόφαση για την εξόντωση του Χαμενεΐ ελήφθη τον Νοέμβριο
- Ο Λανουά που δεν τηρεί τα προσχήματα με τους Φωτιά, Βεργέτη και το άρωμα πρόκλησης
- Η Νέα Αριστερά για τον Άλκη Ρήγο: Σπάνια πολιτική και ανθρώπινη ποιότητα