Ιδιοκτήτης της ιστορικής Κατώγας του «Λιλή» στην Άνω Σύρο, το μαγαζί που έπαιξε ο Μάρκος Βαμβακάρης το 1955, ο Λεονάρδος Ρούσσος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουλίου, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Σύρου σκόρπισε ο θάνατος του Λεονάρδου Ρούσσου, του θρυλικού «Λιλή».
Ιδιοκτήτης της ιστορικής Κατώγας του «Λιλή» στην Άνω Σύρο, το μαγαζί που έπαιξε ο Μάρκος Βαμβακάρης το 1955, ο Λεονάρδος Ρούσσος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουλίου, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr.
Ο Ρούσσος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο για τη σύνδεσή του με τον «πατριάρχη» του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη.
Διαχρονικά, ολόκληρη η Σύρος είχε «παρελάσει» από την ταβέρνα του «Λιλή», ενώ και οι επισκέπτες του νησιού, με το που έφταναν στο λόφο της Άνω Σύρου, το πρώτο πράγμα που ζητούσαν να δουν και να επισκεφθούν ήταν η Κατώγα που έπαιξε μουσική ο Μάρκος Βαμβακάρης.
Συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον «Λιλή» την Παρασκευή 26 Ιουλίου, όπου στις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η κηδεία του στο Καθολικό Κοιμητήριο, στην Ερμούπολη.
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.