«Η φερόμενη καταγραφή ήταν κακούργημα. Τέσσερις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών άλλαξε το συγκεκριμένο αδίκημα και είναι πλημέλλημα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, είχε υπουργό που ελεγχόταν γι αυτό το αδίκημα και άλλλαξε τη διάταξη» είπε ο κ. Πλεύρης

Μείζον πολιτικό θέμα χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης την μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα την καταγραφή τηλεφωνήματος, το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο Παύλος Πολάκης σε μια από τις δύο δικογραφίες που εστάλησαν στη Βουλή και για τα οποία η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού.

«Η φερόμενη καταγραφή ήταν κακούργημα. Τέσσερις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών άλλαξε το συγκεκριμένο αδίκημα και είναι πλημέλλημα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, είχε υπουργό που ελεγχόταν γι αυτό το αδίκημα και άλλλαξε τη διάταξη» είπε ο κ. Πλεύρης στον ρ/σ Θέμα.

«Και αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα γιατί ενώ είχε έρθει ο φάκελος Πολάκη στη Βουλή (σ.σ. τον Μάρτιο) άλλαξε η διάταξη του ποινικού κώδικα» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, δε, η δίωξη ως κακούργημα για το συγκεκριμένο αδίκημα προέβλεπε φυλάκιση 5-10 έτη ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «ταβάνι» έως 3 χρόνια που είναι μια ποινή «χάδι»».

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε, παράλληλα, ότι «ο εισαγγελέας που είδε τον φάκελο έκρινε ότι τα δύο αδικήματα είναι άσχετα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και οι δύο εισαγγελείς που έκριναν ξέρουν καλύτερα νομικά και από τον κ. Πολάκη, τον κ. Τζανακόπουλο και από εμένα είπαν ότι αυτά τα αδικήματα είναι απλού βουλευτή και γι’ αυτό ζητείται η άρση ασυλίας».

Απαντώντας, τέλος, στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε σπουδή για την συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι «ο εισαγγελέας από τον Μάρτιο μας είχε στείλει δύο υποθέσεις. Αν δεν απαντήσει η Βουλή αν σε τρεις μήνες τότε προκύπτει ότι το κοινοβούλιο δεν έχει δώσει άρση ασυλίας. Είχαμε ήδη συμπληρώσει 2,5 μήνες με τον χρόνο να έχει διακοπεί λόγω της προκήρυξης εκλογών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr