Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FAZ: Η Αθήνα πιέζει για χαμηλότερους στόχους

FAZ: Η Αθήνα πιέζει για χαμηλότερους στόχους

Στο αίτημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις επανέρχεται η εφημερίδα FAZ

Στις οικονομικές σελίδες της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σημειώνει ότι «στη νέα ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που προαναγγέλλουν διαπραγματεύσεις, τον επόμενο χρόνο, για τη μείωση των ελληνικών δημοσιονομικών στόχων».

Η εφημερίδα παραθέτει σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ στη συνέχεια σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση «μέσα στους επόμενους μήνες θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών, υλοποιώντας πολλές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συνεχώς καθυστερούσαν μέχρι σήμερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται η εμπιστοσύνη ότι μία χαλάρωση των στόχων του προϋπολογισμού όντως αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη και όχι σε ακριβά προεκλογικά δώρα».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, όπως αναφέρει η DW, υπενθυμίζει ότι ««το συντηρητικό κυβερνών κόμμα είχε επικρίνει στο παρελθόν την αριστερή κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι είχε υπερεκπληρώσει τους στόχους, ώστε να έχει περιθώριο για να μοιράσει το αποκαλούμενο ‘κοινωνικό μέρισμα’ στην εκλογική του πελατεία»».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024