Δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο όριο, δεν πρόκειται να κοπούν τα κοινωνικά επιδόματα, δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό για το 2019 και το 2020

Δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο όριο, δεν πρόκειται να κοπούν τα κοινωνικά επιδόματα, δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό για το 2019 και το 2020. Αυτό εγγυάται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να διαμηνύει χθες πως πρωταρχικός στόχος είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, η οποία σε συνδυασμό με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υιοθετήσει την υπερφορολόγηση. Εμείς δεν σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ό,τι συνδέεται με αυτήν. Η υπερφορολόγηση φεύγει» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο θα εισαγάγει μια νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, η οποία θα κλειδώσει τον Σεπτέμβριο. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί σε 9% από 22% για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 28% σε 24% για τα εισοδήματα του 2019, η μείωση του φόρου στα μερίσματα που θα διανεμηθούν το 2020 από 10% σε 5%, η έκπτωση φόρου 40% για τις δαπάνες αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων και τα κίνητρα για την αγορά ακινήτων.

  • Ποια επιδόματα θα πληρωθούν μέσα στην εβδομάδα;
  • Πότε θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή;
  • Ποια επιδόματα δεν κόβονται;
  • Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων της Τετάρτης

Δεν κόβονται αφορολόγητο και επιδόματα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr