Ερασιτέχνης δημοσιογράφος και άλλοι 17 άμαχοι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε αεροπορικά πλήγματα στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση και οργάνωση άμεσης βοήθειας που επιχειρεί στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Ηταν 22 ετών

Ο Ανας Ντιάμπ, φωτοειδησεογράφος και παραγωγός βίντεο, 22 ετών, που είχε συνεργαστεί με το Γαλλικό Πρακτορείο, σκοτώθηκε σε ρωσικές επιδρομές στην πόλη Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την πλευρά της, η οργάνωση Λευκά Κράνη ανέφερε ότι «η συριακή Πολιτική Προστασία θρηνεί τον χαμό του ήρωα» Ανας Ντιάμπ.

Ο Ντιάμπ σκοτώθηκε «ενώ κατέγραφε τον αεροπορικό βομβαρδισμό της πόλης του, της Χαν Σεϊχούν, το πρωί», πρόσθεσε η οργάνωση αυτή, η οποία έκανε λόγο για «τρία ρωσικά αεροπορικά πλήγματα». Ο διευθυντής της οργάνωσης, Ράιντ Σάλεχ, έκανε λόγο για «μεγάλη απώλεια για μας», αφού ο Ντιάμπ ήταν ένας από τους εθελοντές της.

Πόλη φάντασμα

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ντιάμπ σκοτώθηκε ενώ είχε καταφύγει στο υπόγειο τριώροφου κτιρίου μαζί με δύο μέλη της οργάνωσης ανταρτών Τζάις αλ Εζα.

Η Χαν Σεϊχούν, στόχος εντατικών αεροπορικών πληγμάτων από τα τέλη Απριλίου, έχει μετατραπεί σε πόλη φάντασμα, καθώς χιλιάδες κάτοικοί της την εγκατέλειψαν για να σωθούν. Αλλά ο Ανας «επέλεξε να μείνει μαζί με τους συναδέλφους του», σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κλιμάκωσαν από τα τέλη του Απριλίου τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ και περίχωρά της που παραμένουν εκτός του ελέγχου της Δαμασκού.

Εκτοτε, πάνω από 630 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και άλλοι 330.000 και πλέον έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στις εχθροπραξίες έχουν σκοτωθεί και στα δύο στρατόπεδα περίπου 1.500 αντιμαχόμενοι, πάντα σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο