Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Εκατόμβη νεκρών σε συγκρούσεις του καθεστώτος με τζιχαντιστές

Συρία : Εκατόμβη νεκρών σε συγκρούσεις του καθεστώτος με τζιχαντιστές

Πάνω από 100 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν σε εχθροπραξίες ανάμεσα σε στρατεύματα του καθεστώτος και δυνάμεις στις οποίες κυριαρχούν οι τζιχαντιστές, στη βορειοδυτική Συρία.

Πάνω από 100 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης ως το βράδυ της Πέμπτης σε εχθροπραξίες ανάμεσα σε στρατεύματα του καθεστώτος και δυνάμεις στις οποίες κυριαρχούν οι τζιχαντιστές, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε ΜΚΟ.

Νεκροί και οκτώ άμαχοι

Οκτώ άμαχοι έχασαν επίσης τη ζωή τους στις συγκρούσεις στην περιοχή, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Εξι από τους άμαχους, ανάμεσά τους παιδί, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του συριακού στρατού εναντίον της Τζισρ ας Σούγουρ, πόλης στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας – η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στη συριακή σύρραξη – στο χωριό Λατάμνε, στη γειτονική επαρχία Χάμα.

Το όγδοο θύμα μεταξύ των αμάχων ήταν γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε από πυρά αντικαθεστωτικών στην κοινότητα Καρνάζ, που ελέγχεται από το καθεστώς, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Μάχες στην Ιντλίμπ

Χθες Πέμπτη, νωρίς το βράδυ, εκτυλίσσονταν μάχες στην Ιντλίμπ, η οποία συνεχίζει να παραμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία), κατά την ίδια πηγή.

Στις μάχες μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 57 μαχητές των δυνάμεων του καθεστώτος και 44 στις τάξεις των τζιχαντιστών και των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τα τέλη Απριλίου, το συριακό καθεστώς και η Ρωσία πολλαπλασίασαν τα πλήγματα στην Ιντλίμπ και τα περίχωρά της, όπου είναι παρούσες η ΧΤΣ και άλλες οργανώσεις ανταρτών και τζιχαντιστών.

Εχουν σκοτωθεί πάνω από 600 άμαχοι

Οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί ξεπερνούν πλέον τους 600: οι συριακοί και ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 570 αμάχους, ενώ πυρά τζιχαντιστών και ανταρτών σε άλλους τουλάχιστον 45, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και της Ρωσίας έχουν επίσης εκτοπίσει πάνω από 300.000 ανθρώπους.

Στην Ιντλίμπ υπολογίζεται πως βρίσκονται περίπου 3 εκατομμύρια άμαχοι, ανάμεσά τους πολλοί ήδη εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Συρίας, όπου ο πόλεμος μαίνεται από το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024