Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Τι απαντά ο Ν. Παναγιωτόπουλος
Εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έχουν κάνει οι Αρχηγοί των τριών όπλων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
Εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έχουν κάνει οι Αρχηγοί των τριών όπλων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Όπως είπε ο υπουργός, απαντώντας σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάρχουν εισηγήσεις αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση καθώς είναι θέμα που πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς το επόμενο διάστημα.
Τόνισε, δε, πως οι εισηγήσεις είναι προς την κατεύθυνση να διατηρηθεί η σημερινή θητεία για όσους υπηρετούν στα σύνορα, ως κίνητρο, ενώ η αύξηση να αφορά τους υπόλοιπους.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης των «καναλιών επικοινωνίας χαμηλής έντασης» με την Τουρκία, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους στις σχέσεις των δύο χωρών διευκρινίζοντας πως αυτό δεν σημαίνει «ενδοτικότητα».
«Πρέπει με κάθε κόστος, με κάθε ικμάδα να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού τρομερή, κι αν είναι στο θηκάρι τώρα, πρέπει αν χρειαστεί να είναι ακονισμένο, εύχομαι να παραμείνει στο θηκάρι, δεν είμαστε όμως και αμέριμνοι», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Δεν θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που απειλούν την ακεραιότητά μας» όμως χαρακτήρισε «παράνομες και καταχρηστικές» τις κινήσεις της γείτονος στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).