Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και ο ΟΑΣΠ σχετικά με την μετασεισμική ακολουθία της ισχυρής δόνησης των 5,2 Ρίχτερ. Ήδη, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 40 μετασεισμοί με μόνο ένα εξ αυτών να είναι άνω των 4 βαθμών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά. Όπως είπε ο καθηγητής σεισμολογίας ο σεισμός προήλθε από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε ενεργοποιηθεί στον μεγάλο σεισμό του 1999.

Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν μόνο τις οδηγίες της Γενικής Γραμματίας Πολιτικής Προστασίας και του ΟΑΣΠ. Επισήμανε, για παράδειγμα, ότι δεν θα πρέπει να περνούν κοντά από ετοιμόρροπα κτίρια και εάν διαπιστώσουν βλάβες ή ζημιές στις κατοικίες τους να απευθύνονται στους δήμους.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας υπογράμμισε το γεγονός ότι κορυφαίοι επιστήμονες συνέκλιναν στην άποψη ότι διαπιστώνεται εκτόνωση του φαινομένου και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να επικρατήσει ψυχραιμία.

Όπως είπε ήδη έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 40 μετασεισμοί, εκ των οποίων μόνο ένας μετρήθηκε πάνω από 4 βαθμούς και συγκεκριμένα 4,2 Ρίχτερ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο