Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ είναι καλά στην υγεία της διαβεβαιώνει η Καγκελαρία

Η Μέρκελ είναι καλά στην υγεία της διαβεβαιώνει η Καγκελαρία

Η Ανγκελα Μέρκελ είναι απολύτως σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της γερμανίδας Καγκελάριου.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είναι καλά στην υγεία της, δήλωσε για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής του γραφείου της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, διαβεβαιώνοντας ότι είναι απολύτως σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της.

Ο κ. Μπράουν εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παραμείνει ενωμένος, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Γενς Βάιντμαν τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, δήλωσε ότι προφανώς θα ήταν κατάλληλος, αλλά υπενθύμισε ότι η Γερμανία μόλις ανέλαβε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πόστο.

«Είναι καλά στην υγεία της και φυσικά είναι σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της», μέχρι το φθινόπωρο του 2021, δήλωσε ο κ. Μπράουν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του Reuters, για να προσθέσει ότι η κυρία Μέρκελ είχε μπροστά της μια τετραετή θητεία και «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθιστούν απαραίτητο να την ολοκληρώσουμε».

Η Μέρκελ γιόρτασε την Τρίτη 17 Ιουλίου τα 65α γενέθλιά της.

Δεν αποχωρεί το SPD από τον κυβερνητικό συνασπισμό

Ερωτώμενος σχετικά με τις εικασίες γύρω από το ενδεχόμενο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό το προσεχές διάστημα, μετά και το νέο ιστορικό χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε στις Ευρωεκλογές, ο στενός συνεργάτης της κυρίας Μέρκελ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. «Δεν νομίζω ότι το SPD θα αποχωρήσει», ανέφερε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως το Brexit, και να συμβάλει στην διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης, καθώς η Γερμανία θα αναλάβει το β’ εξάμηνο του 2020 την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν πιστεύω ότι ένα γερμανικό μεγάλο λαϊκό κόμμα θα πει «αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουμε την πλάτη μας και να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράουν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Διοικητής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν θα ήταν κατάλληλος προκειμένου να διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του ΔΝΤ, ο Χέλγκε Μπράουν τόνισε: «Ασφαλώς θα ήταν, αλλά μόλις πήραμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πόστο με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (σσ. η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) – αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας ικανοποιεί πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εάν μπορούν κι άλλοι Γερμανοί να αναλάβουν κορυφαία αξιώματα».

Για το ίδιο θέμα, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι υπάρχουν πολλοί ιδιαίτερα καταρτισμένοι υποψήφιοι και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να παρουσιάσει μια κοινή πρόταση για την θέση. Αναμένει δε το ζήτημα να έχει αποσαφηνιστεί ως τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024