Από τα μέλη της νέας κυβέρνησης οι πολίτες αναμένουν έργα και όχι λόγια. Αυτό δεν είναι ένα απλό σχήμα λόγου, αλλά ένα αίτημα πιεστικό, μια ανάγκη επιτακτική.

Ύστερα από μια ολόκληρη δεκαετία δοκιμασιών, υπερβολών, λεκτικών ακροτήτων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, ελάχιστοι πλέον είναι εκείνοι που συγκινούνται από πομπώδεις εκφράσεις και πολιτικές διακηρύξεις, ακόμη λιγότεροι δε εκείνοι που αρκούνται σε εκθέσεις ιδεών και καλές προθέσεις.

Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, εάν συνομιλήσει με τους γύρω του, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός εκάστου εξ αυτών.

Η ταχεία υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, ώστε να επέλθει η ποθούμενη οικονομική και κοινωνική ομαλότητα, προϋποθέτει σαφές σχέδιο, χρηστή διαχείριση και, προπάντων, πολλή και καλή δουλειά.

Τούτου δοθέντος, πιστεύω ότι τα μέλη του νυν κυβερνητικού σχήματος, μετά το αναπόφευκτο διάστημα προσαρμογής στα νέα τους καθήκοντα, επιβάλλεται να στρέψουν πλέον εξ ολοκλήρου την προσοχή τους στο πεδίο δράσης που τους έχει ανατεθεί, ώστε να καταστεί δυνατή η παραγωγή απτών αποτελεσμάτων σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παρουσία τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να είναι περιορισμένη, οι κουβέντες τους μετρημένες, ο λόγος τους συγκροτημένος, η επιχειρηματολογία τους ήπια.

Επιπροσθέτως, όσοι και όσες βρίσκονται σήμερα σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης δε χρειάζεται να μιλούν συνεχώς, να σχολιάζουν ακατάπαυστα, να παίρνουν θέση και να εκφράζουν άποψη επί παντός του επιστητού.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να επιλύουν προβλήματα, να κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων των πολιτών, και αυτών που τους ψήφισαν και αυτών που δεν τους ψήφισαν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο