
Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύει τον μηχανισμό καταπολέμησης της διαφθοράς
Έναν νέο θεσμό, με στόχο να ενισχυθούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης της διαφθοράς, ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον σχεδιασμό του νέου υπουργού Κώστα Τσιάρα.
Έναν νέο θεσμό, με στόχο να ενισχυθούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης της διαφθοράς, ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον σχεδιασμό του νέου υπουργού Κώστα Τσιάρα.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εργάζεται ήδη για την ενίσχυση των μηχανισμών καταπολέμησης της διαφθοράς, ιδρύοντας έναν νέο θεσμό, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο Sputnik, o κεντρικός στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του, είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των βασικών ελεγκτικών μηχανισμών σε μια ενιαία Αρχή που θα παράγει μετρήσιμα και στοχευμένα αποτελέσματα.
Με τον τρόπο αυτό η προωθούμενη μεταρρύθμιση στοχεύει στο να άρει τις συγκρούσεις αρμοδιοτήτων που παρατηρούνται μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και αφετέρου να επιταχύνει σημαντικά την παραγωγή έργου στην πάταξη της διαφθοράς.
«Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς ανάγεται σε μείζονα προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης», ανέφερε στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, ο Κώστας Τσιάρας.
- Ένα «παγόβουνο» στην εστία της Μπάγερν
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ – Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής, ιχνηλατούνται οι επαφές του
- Μενίδι: Η στιγμή της φονικής παράσυρσης της ηλικιωμένης από φορτηγό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 2,5 εκατ. ευρώ
- Νέες, «τρομακτικές» φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον με ανήλικους
- Πρωτόγνωρα τοπία, προσκρούσεις μετεωριτών και μια απόκοσμη έκλειψη – Τι είδαν οι αστροναύτες του Artemis II

