Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μπορείς να φτιάξεις ένα ανταγωνιστικό Airbnb σπίτι

Πώς μπορείς να φτιάξεις ένα ανταγωνιστικό Airbnb σπίτι

Ένας πλήρης οδηγός από την ανακαίνιση μέχρι το check out

Μικρή κάμψη έχει αρχίσει να παρατηρείται στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν αρχίσει να βλέπουν μειώσεις είτε στην πληρότητα, είτε στα έσοδά τους. Κι αυτό λόγω της ραγδαίας αύξησης των διαθέσιμων κατοικιών. Όμως, δεν είναι το ενδιαφέρον των επισκεπτών που φθίνει, αλλά ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιοκτητών που έχει αυξηθεί. Οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι τα επόμενα χρόνια στην αγορά Airbnb θα παραμείνουν με αξιώσεις οι «επαγγελματίες».

Η βραχυχρόνια ενοικίαση ακινήτου, προκειμένου να μετατραπεί σε μια προσοδοφόρα επιχείρηση, έχει απαιτήσεις. Βασικό εργαλείο είναι η ανταγωνιστικότητα της κατοικίας. Όπως συμβουλεύουν οι παράγοντες της αγοράς, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του ένας ιδιοκτήτης κατοικίας, θα πρέπει να κάνει τον χώρο του να ξεχωρίζει στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Κι αυτό μπορεί να γίνει όταν το ακίνητό του είναι καινούριο ή ανακαινισμένο, προσφέρει ποιότητα στη διαμονή και έχει ιδιαίτερο ύφος και στυλ. Για έναν ιδιοκτήτη αυτή η διαδικασία συνήθως σημαίνει έξοδα που δεν μπορεί να κάνει από το προσωπικό του εισόδημα.

Ανακαινίζοντας το ακίνητο

Το πρόγραμμα Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας αποτελεί εγγύηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι θα έχουν την ευχέρεια να ανακαινίσουν το ακίνητό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικό. Το πρόγραμμα της Alpha Bank είναι ένα ολοκληρωμένο στεγαστικό δάνειο, που προσφέρει ευνοϊκούς όρους, ευελιξία και Bonus.

Το συγκεκριμένο στεγαστικό δάνειο προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να πληρώνει μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξει να εξοφλήσει πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση.  Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, ο δανειολήπτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να καθορίσει εκείνος τη δόση του στεγαστικού του δανείου, εάν το εισόδημά του παρουσιάζει  παροδικές μεταβολές.

Πώς γίνεται κανείς host

Αρκεί ένα κλικ σε μια από τις πλατφόρμες (πχ Airbnb) που φιλοξενούν τέτοια ακίνητα για να καταχωρήσει κανείς το δικό του εύκολα και γρήγορα. Σε αυτού του είδους τις πλατφόρμες τα ακίνητα καταχωρούνται δωρεάν, χωρίς χρεώσεις ή τέλη συνδρομής. Η πλατφόρμα χρεώνει κάθε επισκέπτη πριν από την άφιξη, ώστε να διασφαλίζει ότι ο ιδιοκτήτης θα πληρωθεί στην ώρα του, ενώ εκείνος δεν χρειάζεται να έρθει σε άμεση επαφή με τον φιλοξενούμενο για οικονομικά ζητήματα. Τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη συνήθως 24 ώρες μετά την άφιξη του επισκέπτη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η άφιξη έγινε χωρίς προβλήματα. Η πλατφόρμα κρατά ως προμήθεια για τις υπηρεσίες της περίπου 3% της τιμής του ενοικίου.

Οι πλατφόρμες δεν προσφέρουν μόνο χώρο για την προβολή του ακινήτου, αλλά και συμβουλές που θα φανούν πολύ χρήσιμες στους ιδιοκτήτες. Τέτοιες είναι οι πληροφορίες για τη φορολόγηση των εσόδων από τη βραχυχρόνια μίσθωση, αλλά και το κατάλληλο ύψος της τιμής του ενοικίου για μια κατοικία. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ύψος του ενοικίου, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τιμές εξαρτώνται από την εποχή, τη ζήτηση, την περιοχή και το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στο ακίνητο.

Το ανταγωνιστικό σπίτι

Για να καταστεί πραγματικά ανταγωνιστική μια κατοικία θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, να διαθέτει εξοπλισμό που να καλύπτει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων και να είναι… πεντακάθαρο. Στο ερωτηματολόγιο των επισκεπτών για την ικανοποίηση που νιώθουν από τη διαμονή τους σε ένα σπίτι Airbnb, η καθαριότητα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και ακολουθούν η άμεση και κατατοπιστική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη τόσο για την άφιξη όσο και για άλλα ζητήματα που προκύπτουν στη διάρκεια της διαμονής (πχ ανάγκη για γιατρό, προτεινόμενα εστιατόρια κλπ), καθώς και το επίπεδο των παροχών που υπάρχουν στο σπίτι.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η διαφοροποίηση μιας κατοικίας από τον μέσο όρο των ακινήτων που διατίθενται προς βραχυχρόνια ενοικίαση μπορεί να κάνει την διαφορά. Η διαφοροποίηση συνήθως έγκειται στο design του σπιτιού. Ένα σπίτι μπορεί να ξεχωρίσει με την ανώτερης αισθητικής διακόσμηση, το ύφος και το στυλ του  ή μπορεί να είναι θεματικό. Αν και σε καθημερινή βάση ένα θεματικό σπίτι μπορεί να κούραζε, εν τούτοις είναι ό,τι πρέπει για ένα ευχάριστο διάλειμμα όπως είναι οι διακοπές.

Και σε αυτόν τον τομέα συμβάλλει το στεγαστικό δάνειο της Alpha Bank, Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας, το οποίο συμμετέχει και στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Έτσι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλα όσα χρειάζεται σε μεγάλα και γνωστά καταστήματα με είδη σπιτιού και διακόσμησης, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ή προϊόντων τεχνολογίας. Ένα από τα προνόμια του Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας είναι ότι για κάθε 1 ευρώ δανείου, υπάρχει κέρδος 2 Bonus πόντων, οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε πάνω από 4.000 γνωστές φίρμες οικιακού εξοπλισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν είναι όμως μόνο ο τομέας του εξοπλισμού και της διακόσμησης μιας κατοικίας που μπορεί να εξυπηρετηθεί από το Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Οι Bonus Πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα κατοικίας, ή στην παροχή υπηρεσιών, όπως η ενεργειακή κάλυψή της.

Ειδικότερα, η Alpha Bank μέσω του Προγράμματος Επιβραβεύσεως Bonus συνεργάζεται με την ΑΧΑ Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου ΑΧΑ, που δραστηριοποιείται στην κάλυψη ατομικών ή ομαδικών ασφαλιστικών αναγκών μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων ασφαλίσεων ζωής, υγείας και περιουσίας. Εξαργυρώνοντας τους Bonus Πόντους του δανείου Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κερδίσει έκπτωση στο ασφάλιστρό του για την προστασία της ανακαινισμένης κατοικίας του. Το ασφάλιστρο εξαρτάται από την κατάσταση και το περιεχόμενο του ακινήτου, τα τετραγωνικά μέτρα, το γεωγραφικό διαμέρισμα που βρίσκεται,  αλλά και παράγοντες όπως το εάν διαθέτει θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ή συναγερμό. Η AXA Ασφαλιστική προσφέρει προγράμματα ασφάλισης κατοικίας με πολλές σύγχρονες καλύψεις ώστε να διασφαλίσει ο ιδιοκτήτης την περιουσία του ό,τι κι αν συμβεί. Παραδείγματος χάριν, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εξαργυρώσει 12.500 Bonus πόντους και να κερδίσει 25€ από τα ασφάλιστρα.

Επιπλέον, η Alpha Bank μέσω του Προγράμματος Επιβραβεύσεως Bonus συνεργάζεται με την εταιρία Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η οποία προσφέρει αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις σε κάθε ενεργειακή ανάγκη ενός ακινήτου. Μάλιστα, με τα νέα συνδυαστικά προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και σύγχρονων καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρία Φυσικό Αέριο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει μια ανταγωνιστική  ανακαινισμένη κατοικία, ενώ θα απολαμβάνει και εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της χρήσης φυσικού αερίου. Εξαργυρώνοντας Bonus Πόντους του στεγαστικού δανείου Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας ο ενδιαφερόμενος κερδίζει έκπτωση στους λογαριασμούς του Φυσικού Αερίου. Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εξαργυρώσει 6.000 Bonus Πόντους και να κερδίσει έκπτωση 20€.

Το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας της Alpha Bank είναι το κατάλληλο «εργαλείο» για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που επιθυμεί να επενδύσει  στην περιουσία του αναβαθμίζοντάς την και επιπλέον σχεδιάζει να επεκταθεί με αξιώσεις στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης με ένα όμορφο, λειτουργικό και ανταγωνιστικό σπίτι.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024