Χωρίς παιδίατρο το Νοσοκομείο Σάμου, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει Παιδιατρική Κλινική εννέα κλινών και εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4.000 μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.
Χωρίς παιδίατρο έμεινε από την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου το Νοσοκομείο Σάμου, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας ότι στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα παιδάκια και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη Μαιευτική Κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών.
Το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει Παιδιατρική Κλινική εννέα κλινών και εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4.000 μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το Νοσοκομείο έχει μείνει με μία παιδίατρο εδώ και 8 μήνες, η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες» και «το πρόβλημα έχει επανειλημμένως αναδειχθεί χωρίς όμως να έχει επιλυθεί».
Η Ομοσπονδία ζητάει από τον υπουργό Υγείας την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς όπως τονίζει «κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη






