Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι προσφορές για το νέο 7ετες ομόλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 10,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2% από 2,1% που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Πηγές μιλώντας στο in.gr εκτιμούν ότι ότι το επιτόκιο θα κατέβει ακόμα χαμηλότερα, ίσως ανάμεσα στο 1,80% με 1,95%.

Η Ελλάδα έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

Καθοριστικό στοιχείο για τη σημερινή έκδοση είναι όχι μόνο το επιτόκιο δανεισμού αλλά και η ποιότητα των χαρτοφυλακίων που θα λάβουν το νέο 7ετές ομόλογο.

Να καλυφθεί δηλαδή κατά το δυνατόν περισσότερο από θεσμικά χαρτοφυλάκια μακράς πνοής αφήνοντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα κερδοσκοπικά funds.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΔΔΗΧ έχει προχωρήσει σε δύο εκδόσεις ομολόγων το 2019 (τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο με 5ετές και 10ετές ομόλογο), με τις οποίες κάλυψε περίπου το 70% του φετινού προγράμματος δανεισμού του.

Το Bloolmberg για την έξοδο

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας δεν χάνει χρόνο. Μόλις εννέα μέρες μετά τη νίκη των εθνικών εκλογών, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να προχωρήσει -με χαμηλές αποδόσεις για το ελληνικό χρέος- να πουλήσει ένα νέο επταετές ομόλογο την Τρίτη» τονίζει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «η κίνηση έρχεται προτού η νέα κυβέρνηση ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας για τον προϋπολογισμό του 2020 και το νέο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα. Ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει φιλόδοξη φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει το βάρος για τους φορολογούμενους και θα συμβάλει στην τόνωση των επενδύσεων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο