Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπεργκ : Οι λεπτομέρειες του «χρυσού» deal με Κράσνονταρ

Μπεργκ : Οι λεπτομέρειες του «χρυσού» deal με Κράσνονταρ

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, μίλησε για τη «χρυσή» συμφωνία με τη ρωσική Κράσνονταρ

Το όνομα του Μάρκους Μπεργκ απασχόλησε το ερυθρόλευκο μεταγραφικό ρεπορτάζ για μέρες, όμως εχθές Σάββατο (13/07) η Κράσνονταρ ανακοίνωσε κι επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους.

Ο Σουηδός διεθνής άσος παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του εξηγώντας τους λόγους που δέχθηκε να μετακομίσει στη Ρωσία.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και θα «καρπωθεί» 1.900.000 ευρώ.

Ένα τεράστιο συμβόλαιο για έναν 32χρονο ποδοσφαιριστή, o οποίος, όμως, προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Αλ Αΐν.

«Είναι μία ομάδα που είναι σε διαρκή άνοδο. Έχουν έναν πρόεδρο που επενδύει πάρα πολλά χρήματα και μου ακούγεται σαν μία καλή πρόκληση. Καλός σύλλογος, καλοί συμπαίκτες, καταπληκτικές προπονητικές εγκαταστάσεις και ένα φανταστικό γήπεδο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο σε μία απόφαση» είπε αρχικά ο Μπεργκ.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με τον Γκράνκβιστ και τον Κλάεσον, συμπατριώτες του, που αγωνίζονται εκεί.

«Μίλησα και με τους δύο. Από όσα μου είπαν κατάλαβα ότι είναι ένας σύλλογος που έχει τα πάντα. Για μένα ήταν ξεκάθαρα η κορυφαία επιλογή. Ξέρω ότι είπαν κι αυτοί τα καλά τους λόγια για μένα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει όλα αυτό».

Όσο για τις λεπτομέρειες, πριν πάρει την απόφαση να απαντήσει θετικά στην πρόταση της Κράσνονταρ;

«Όλα ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Με πήγαν πρώτα στο φανταστικό προπονητικό τους κέντρο και μετά ήρθε το ιδιωτικό ελικόπτερο του προέδρου Γκαλίτσκι, για να με πάει μία πανοραμική βόλτα στην πόλη. Προσγειωθήκαμε στο γήπεδο, όπου οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ετοιμάσει ένα βίντεο με εμένα, στις οθόνες του σταδίου.

Δεν ήταν κάτι καθοριστικό, αλλά όταν ο πρόεδρος, σου δανείζει το ελικόπτερο του και λαμβάνεις τέτοιας περιποίησης και προσοχής, είναι ξεκάθαρο ότι όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα, κάτι υπέροχο. Δεν εμπλέκεσαι κάθε μέρα σε μία τέτοια διαδικασία. Το γήπεδο είναι καταπληκτικό, η εμπειρία ήταν πολύ δυνατή» εξήγησε ο Μπεργκ.

Όσο για τις απολαβές του, που θα φτάσουν τα 2.000.000 ευρώ για ένα χρόνο συμβολαίου…

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση. Στο Αλ-Αΐν περάσαμε πολύ όμορφα με ιδιωτικά σχολείων των παιδιών και τέτοιες λεπτομέρειες, τώρα θα είναι κάπως διαφορετικά. Αλλά θα το δούμε σαν πρόκληση.

Αποφασίσαμε όλοι μαζί να επωφεληθούμε όσο μπορούμε περισσότερο από την νέα κατάσταση και να λύσουμε ότι προβλήματα προκύψουν. Θα είναι πιστεύω θετικό και για τα παιδιά μου να ζήσουμε μία τέτοια εμπειρία, διαφορετικά δεν θα παίρναμε αυτή την απόφαση. Νιώθω ότι είμαι ακόμα σε καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Ελπίζω και πιστεύω ότι εδώ τα πράγματα θα είναι πιο σκληρά όχι μόνο σε κλιματολογικές συνθήκες, αλλά κυρίως σε επίπεδο ανταγωνιστικής προπόνησης και αγώνων. Ελπίζω ότι θα έχει πλάκα να νιώσω ξανά ότι βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο ξανά, γιατί στην Αλ-Αϊν δεν ήταν έτσι τα πράγματα».

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024