Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν τη νέα κυβέρνηση - Τι ζητούν από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν τη νέα κυβέρνηση – Τι ζητούν από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Υψηλή είναι η αποδοχή της νέας κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή το αποτέλεσμα της κάλπης κρίνεται θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης από την Κάπα Research, μόλις πέντε μέρες μετά τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Υψηλή είναι, όπως φαίνεται, η αποδοχή της νέας κυβέρνησης, τη στιγμή που το αποτέλεσμα των της κάλπης κρίνεται θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά, μεταξύ άλλων, αναδεικνύει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Κάπα Research μόλις πέντε μέρες μετά τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου, οι οποίες σηματοδότησαν την έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι o ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινηθεί περισσότερο προς τον χώρο της κεντροαριστεράς. Συγκεκριμένα το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Ακόμη η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση φτάνει στο 45% των ερωτηθέντων. Από την άλλη πλευρά, το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.  Από την άλλη πλευρά το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Όσον αφορά στην αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με 62% και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με 53%.

Ακόμη το 63% θετικά αξιολογεί το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφορικά στην επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει, για τους περισσότερους, να έχει άνοιγμα στη Σοσιαλδημοκρατία.

Επιπρόσθετα οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικό το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το μέλλον του κόμματος.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πέντε μέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου από την Κάπα Research. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 9-11 Ιουλίου, σε δείγμα 1.001 ατόμων σε όλη τη χώρα και η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία:

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024