Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοπρατούνται σπάνιες δημιουργίες γνωστού οίκου μόδας

Δημοπρατούνται σπάνιες δημιουργίες γνωστού οίκου μόδας

Συλλέκτης δημιουργιών του Maison Margiela θα πουλήσει ένα μέρος του προσωπικού αρχείου του σε δημοπρασία του Sotheby's στο Παρίσι.

Συλλέκτης δημιουργιών του Maison Margiela θα πουλήσει ένα μέρος του προσωπικού αρχείου του σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Παρίσι.

Στη δημοπρασία θα πωληθούν μία από τις πέντε σπάνιες χειροποίητες δημιουργίες, καθώς και ενδύματα και αξεσουάρ που χρονολογούνται από τα πρώτα χρόνια του γαλλικού οίκου μόδας που ίδρυσε ο Βέλγος σχεδιαστής Martin Margiela.

Τα περίπου 220 vintage κομμάτια της προσωπικής συλλογής θα παρουσιαστούν σε έκθεση στον οίκο δημοπρασιών στη γαλλική πρωτεύουσα από 20 έως 25 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Ο οίκος Sotheby’s με την έκθεση θα γιορτάσει δύο σημαντικές επετείους για τον πιο μυστικοπαθή σχεδιαστή μόδας που δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη. Το 1989 ίδρυσε τον οίκο Margiela και το 2009 αποχώρησε.

Η ριζοσπαστική προσέγγιση που υιοθέτησε περιλαμβάνει τις λευκές ετικέτες του brand που δεν φέρουν λογότυπο, τη δημιουργία ενδυμάτων με την αποδόμηση τους, τα ρούχα από κούκλες προσαρμοσμένα σε ανθρώπινα μεγέθη, με λεπτομέρειες της ραπτικής, τρυπώματα, ίχνη για πένσες, φόδρες, τις εκτυπώσεις σε φορέματα, ακόμη και τις ζωγραφιές.

Η δημοπρασία των αντικειμένων διοργανώνεται στο διαδίκτυο μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων θα δημοπρατηθεί το γιλέκο από τραπουλόχαρτα από τη χειροποίητη συλλογή του Maison Martin Margiela (Artisanal). Η μία από τις πέντε ξεχωριστές δημιουργίες εκτιμάται ως το πιο ακριβό αντικείμενο της συλλογής, η τιμή του υπολογίζεται σε 8.000 – 10.000 ευρώ.

Τα δερμάτινα κομμάτια από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 1992 της συλλογής «Salvation Army» εκτιμάται ότι θα πωληθούν περίπου 1.780 ευρώ, ένα πουκάμισο φτιαγμένο από παλιές ετικέτες από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2000 αναμένεται να φθάσει την τιμή των 4.450 ευρώ.

‘Αλλα σπάνια ενδύματα της περιόδου 1989 – 2006 που θα δημοπρατηθούν είναι πουπουλένια πανωφόρια από το φθινόπωρο του 1999, ένα λινό τζάκετ από τη συλλογή Άνοιξη 1997 Stockman και ένα τοπ φτιαγμένο από παπιγιόν επίσης από τη σειρά Artisanal.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024