Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf GTI 2021: Μια παράδοση που συνεχίζεται ισχυρότερη

VW Golf GTI 2021: Μια παράδοση που συνεχίζεται ισχυρότερη

Η εμβληματική έκδοση GTI δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση ούτε από την νέα όγδοη γενιά του Golf, δίνοντας ήδη μια γεύση από τα χαρακτηριστικά της ως δοκιμαστικό πρωτότυπο από την πίστα του Nurburgring.

Φωτογραφίες: Automedia

Aν και οι συμβατικές εκδόσεις της νέας γενιάς του VW Golf έχουν κάνει πλήθος εμφανίσεων ως δοκιμαστικά πρωτότυπα με δεδομένη την επικείμενη πρεμιέρα της νέας όγδοης γενιάς του έως τα τέλη της χρονιάς, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός εντοπίζει το μικρομεσαίο μοντέλο στην ισχυρότερη GTI έκδοσή του.

Όπως και όλα τα GTI, η νέα εκδοχή του μοντέλου αναμένεται να διαθέτει ένα σαφώς αιχμηρότερο bodykit, αεροτομή και μεγαλύτερες επιχρωμιωμένες απολήξεις για την εξάτμιση. Σύμφωνα με την παράδοση, το εσωτερικό της GTI έκδοσης θα διαμορφωθεί με τις γνωστές καρό επενδύσεις να ντύνουν τα σπορ καθίσματα, σπορ τιμόνι και πεντάλ αλουμινίου.

Βέβαια σημαντικές προδιαγράφονται οι αλλαγές στα υπόλοιπα τμήματα του εσωτερικού καθώς, όπως έχει ανακοινώσει ήδη η VW, όλες οι εκδόσεις της νέας όγδοης γενιάς του VW Golf θα επωφεληθούν από μεγαλύτερες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment με περισσότερες λειτουργίες και διασυνδεδεμένες εφαρμογές.

Επίσης όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί τα σκίτσα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τη γερμανική φίρμα, οι δύο οθόνες θα συνοδεύονται από μικρότερες στην κεντρική κονσόλα και αριστερά από το τιμόνι οι οποίες θα καθιστούν ευκολότερη την πλοήγηση στα μενού και τον χειρισμό των περιφερειακών υποσυστημάτων του αυτοκινήτου.

Ανεξαρτήτως των νέων τεχνολογιών που θα φέρει η νέα γενιά του Golf, στην περίπτωση της GTI έκδοσης, αναμένεται μικρότερη απόσταση από το έδαφος και ένα ικανότερο σύστημα πέδησης με μεγαλύτερα δισκόφρενα όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι εικόνες από τα συγκεκριμένα δοκιμαστικά πρωτότυπα.

Όπως και στο μέχρι σήμερα γνωστό Golf GTI, η νέα γενιά αναμένεται να διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, ενώ στις προαιρετικές επιλογές θα συμπεριληφθούν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και το σύστημα ρύθμισης του πλαισίου DCC.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, το νέο Golf GTI αναμένεται να αξιοποιήσει ένα νέα γενιάς turbo βενζινοκινητήρα ο οποίος θα αποδίδει περί τους 290 ίππους και 380 Nm ροπής, κάνοντας τη νέα γενιά του μοντέλου πιο ανταγωνιστική έναντι των συνήθων «αντιπάλων» του.

Η κίνηση θα μεταδίδεται παραδοσιακά στους μπροστινούς τροχούς με τη συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Με δεδομένο ότι οι «πολιτικές» εκδόσεις του Golf αναμένεται να παρουσιαστούν έως το τέλος της χρονιάς, το GTI θα ακολουθήσει περίπου ένα εξάμηνο αργότερα με την προοπτική να διατεθεί στα τέλη του 2020.

Φυσικά, από την γκάμα της νέας όγδοης γενιάς του Golf δεν θα λείψει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση με το διακριτικό R η οποία αναμένεται να προσφέρει ισχύ 350 ίππων σε συνδυασμό με τετρακίνηση.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024