Wimbledon : Ισοπέδωσε τον Γκοφέν, πέρασε στην 4άδα ο Τζόκοβιτς
Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-0 σετ του Νταβίντ Γκοφέν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκού – Γκουίντο Πέγια
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Νταβίντ Γκοφέν για τα προημιτελικά του Wimbledon, με τον Σέρβο τενίστα να κερδίζει εύκολα με 3-0 σετ (6-4, 6-0, 6-2) και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.
Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και υπερασπιστής του τίτλου ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 winners και 17 αβίαστα λάθη, σώζοντας τα 5 από τα 6 break point που αντιμετώπισε.
Ο Βέλγος από την άλλη, ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ, στο οποίο έκανε πρώτος μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3. Η απάντηση του Τζόκοβιτς ωστόσο ήταν άμεση και… αποστομωτική! Ο Νόλε ισοφάρισε σε 4-4 και λίγο αργότερα με νέο μπρέικ έκανε το 6-4. Ο κάτοχος 15 Grand Slam τίτλων μετά το νωθρό ξεκίνημα, ανέβασε την απόδοσή του και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.
Στο δεύτερο κυριάρχησε απόλυτα, πέτυχε τρία μπρέικ και με 6-0 γκέιμς έκανε το 2-0 στα σετ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Στο τρίτο σετ παρέμεινε σοβαρός και με μπρέικ σε καθοριστικό σημείο έκανε το 6-2 και σφράγισε το εισιτήριό του για την τελική 4άδα.
Αυτή ήταν η 6η νίκη του 32χρονου τενίστα σε 7 αναμετρήσεις με τον Νταβίντ Γκοφέν, αλλά και η 70η στο Γουίμπλεντον (70-10). Ο Νόλε έκανε το καθήκον του και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκού – Γκουίντο Πέγια.
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μουντιάλ: Σχεδόν 20 δισ. δολάρια το οικονομικό αποτύπωμα στις ΗΠΑ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442