«Με ιδιαίτερο αίσθημα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου στην νευραλγική θέση της παιδείας, που είναι κρίσιμη γιατί καθορίζει το μέλλον της χώρας» δήλωσε σήμερα η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

«Με ιδιαίτερο αίσθημα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου στην νευραλγική θέση της παιδείας, που είναι κρίσιμη γιατί καθορίζει το μέλλον της χώρας» δήλωσε σήμερα η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας την Παιδεία «την μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα».

Η κυρία Κεραμέως μίλησε για την ανάγκη συναινέσεων στον χώρο της παιδείας και είπε ότι θα επιδιώξει ταχύτητα στις αποφάσεις της χωρίς όμως να αιφνιδιάσει κανέναν. Σχετικά με το θέμα των θρησκευμάτων κάλεσε ιεράρχες, ιεροδιδασκάλους και συνεργαζόμενους φορείς σε έναν ανοικτό διάλογο με το υπουργείο. Συνεργασία ζήτησε επίσης από τους επαγγελματικούς φορείς και τις σχετιζόμενες με το υπουργειο ενώσεις.

«Σήμερα δεν είναι ημέρα απολογισμών ή σύγκρισης των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων» είπε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Δεν υποστηρίζω ότι έγιναν όλα τελεία, όμως κάναμε μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν πάγια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε. Ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για «εργαλειοποιηση» της έρευνας μέσω της μεταφοράς της στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή έχει ισχυρό ιδεολογικό συμβολισμό και θα αποβεί εις βάρος των Ανθρωπιστικών σπουδών.

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας πρότεινε την κατάτμηση του υπουργείου: Να χωριστεί σε ένα υπουργείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα δευτεροβάθμιας και ένα τριτοβάθμιας, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει γιατί περίμενε την ημέρα της αποχώρησης του από για να καταθέσει την πρόταση αυτή.

Ο απερχόμενος υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης δήλωσε ότι μετά από 4,5 χρόνια θητείας του στο υπουργείο μπορεί να δηλώσει πως άλλαξε ριζικά το τοπίο της έρευνας, αυξήθηκαν θεαματικά οι πόροι για την παιδεία και δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο Δικτυο ακριβείας για την αντιμετώπιση των ογκολογικών η νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr