Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης «κρύβεται» το μοναδικό Nero…

Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης «κρύβεται» το μοναδικό Nero…

Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί φυσικό μνημείο και είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000

Στο ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα, θα πραγματοποιηθεί όπως είναι ήδη γνωστό, μια συναυλία-αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Επιστροφή στα παλιά, αισιόδοξα, όμορφα χρόνια, τότε που όλοι τραγουδούσαν σε παραλίες, πλατείες και πάρκα σαν μια μεγάλη αγαπημένη συντροφιά. Ο Λουκιανός με τα τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία και αγαπιούνται ακόμα και από τα πολύ νέα παιδιά, είχε συνδέσει ένα σημαντικός μέρος της ζωής του με τη Βουλιαγμένη. Μέσα από το τραγούδι του, ο Κηλαηδόνης μας καλεί πάντα, να κάνουμε μια βόλτα στο ωραιότερο προάστιο της Αθήνας. Την περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας που ακόμα και τους κρύους μήνες του χειμώνα, νοιώθεις ότι είναι καλοκαίρι. Η Βουλιαγμένη γίνεται όλο και πιο γοητευτική. Το πολυτελές “Four Seasons” στο Λαιμό, η παραλία “Astir Beach”, το εστιατόριο «Ιθάκη» και απέναντι η κλασική “Aqua Marina”, οι δημοφιλείς τζελατερίες, ένα-δυο ουζερί. Το πλέον όμως εντυπωσιακό «σημείο» της περιοχής είναι η Λίμνη. Η περίφημη λίμνη με ένα «μύθο» να την περιβάλλει. Μια φυσική υφάλμυρη λίμνη, με ιαματικές ιδιότητες. Στη λίμνη καταλήγει ένα υπόγειο σπήλαιο, που επικοινωνεί με τη θάλασσα, με διάφορες στοές. Στο σπήλαιο υπάρχουν 14 σήραγγες, ενώ έχει βρεθεί ένας μεγάλος υπόγειος σταλαγμίτης. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί φυσικό μνημείο και είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000.

Το “Nero”

Το “Nero” αποτελεί μια all day πρόταση σε ένα από τα ομορφότερα, πλέον ειδυλλιακά σημεία της πόλης. Ένα φρέσκο, εντυπωσιακό, μοντέρνο, εντελώς διαφορετικό spot από αυτά που είχαμε γνωρίσει στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν περιμέναμε άλλωστε τίποτα λιγότερο από το νεαρό επιχειρηματία Σωτήρη Χρόνη και την εταιρεία Terrablue, που είναι συνδεδεμένοι με το “Il Barreto” μέσα στο Golden Hall στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και το River West, αλλά και το δημοφιλέστατο «Σερσέ Λα Φαμ» στη Μητροπόλεως. Στο «Σερσέ Λα Φαμ» είναι γνωστό ότι γίνεται χαμός. Δύσκολο να βρεις τραπέζι. Ειλικρινά όμως δεν περίμενα ότι μια καθημερινή δεν θα υπήρχε τραπέζι στο “Nero”, ένα καινούργιο spot. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος το αγκάλιασε αμέσως. Είναι ο συνδυασμός του εκπληκτικού location και του πολύ καλού φαγητού. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Ανδρέας Λαγός, ενώ ο executive chef Βασίλης Πέππας «σχεδιάζει» τα ευφάνταστα πιάτα.

Το μενού

Μακαρονάδες με ντομάτα και βασιλικό, λαβράκι σχάρας με φρέσκα μυρωδικά, αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, σαλάτα με κινόα και φακές και το βράδυ αχινοσαλάτα με καπίρα, ρεβυθοκεφτέδες, χταποδάκι στη σχάρα, χειροποίητο κριθαράκι, τηγανητή σαρδέλα με αρωματικό κουρκούτι και πεντανόστιμα γλυκά. Το interior design με την υπογραφή της ταλαντούχας Φαίδρας Αναστασιάδη, έχει κερδίσει τα κολακευτικότερα σχόλια. Πραγματικά έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον, κάπου στη Νότιο Ιταλία…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024