Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Αμερικανικά όπλα στα χέρια του Χάφταρ - Ερευνα ζητά ο Μενέντεζ

Λιβύη : Αμερικανικά όπλα στα χέρια του Χάφταρ – Ερευνα ζητά ο Μενέντεζ

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της βρήκαν όπλα σε βάση που κατέλαβαν από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ, στην πόλη Γαριάν, νότια της πρωτεύουσας Τρίπολη.

Οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης κατάσχεσαν στη στρατηγική πόλη Γαριάν τέσσερα ξύλινα κιβώτια που περιείχαν τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους.

«Να διερευνηθούν οι αναφορές»

Ο αμερικανός γερουσιαστής, Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ ζήτησε να διερευνηθούν οι αναφορές για αμερικανικά όπλα που βρέθηκαν στη βάση των δυνάμεων οι οποίες είναι πιστές στον διοικητή της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

Ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χάφταρ, ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στις αρχές Απριλίου με φιλόδοξο σχέδιο για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της την περασμένη εβδομάδα βρήκαν όπλα σε βάση που κατέλαβαν από τις δυνάμεις του Χάφταρ, στην πόλη Γαριάν, νότια της πρωτεύουσας Τρίπολη.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι μεταξύ των κατασχεθέντων όπλων υπάρχουν και τέσσερα αντιαρματικά βλήματα σε ξύλινα κιβώτια με την ένδειξη «Ενοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Επιστολή στον Πομπέο

Ο Μενέντεζ, γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ και επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, σε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την έκθεση, τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελούσε «σοβαρή παραβίαση» του αμερικανικού νόμου, εάν τα Εμιράτα παρέδωσαν όπλα.

«Μια τέτοια παράδοση θα συνιστούσε παραβίαση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη», δήλωσε ο Μενέντεζ.

«Πληροφορήθηκα ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενδέχεται να ξεκινήσει έρευνα, αλλά εάν όχι, τότε σας ζητώ να διενεργηθεί αμέσως πλήρης έρευνα», πρόσθεσε ο αμερικανός γερουσιαστής, σύμφωνα με το βαλκανικό «Αλ Τζαζίρα».

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024