Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική Εύβοια με το πύρινο μέτωπο να είναι σε ύφεση από αργά το απόγευμα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και εκτίμησε ότι δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ένα συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:15 στην περιοχή Μανίκια, καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Το μέτωπο της φωτιά κινήθηκε προς το χωριό Μακρυχώρ το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια προς το χωριό Θαρούνια.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.

Επιπρόσθετα έχουν κινητοποιηθεί 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

«Μεριμνούμε για τους πολίτες και τις περιουσίες τους»

Νωρίτερα την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή επιβεβαίωσε και Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος μίλησε στο One Channel..

Ο κ. Ταφύλλης υποστήριξε πως η φωτιά πέρασε δίπλα από το χωριό Μακρυχώρι και προληπτικά έγινε εκκένωση του οικισμού, όπου περίπου 100 άτομα μεταφέρθηκαν σε διπλανό χωριό.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει απειληθεί καμιά κατοικία, δεν έχουμε καμιά τέτοια πληροφορία» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας πως έχει γίνει σχετική προετοιμασία και στα χωριά προς τα οποία κατευθύνεται η πυρκαγιά.

«Η μέριμνα είναι όχι μόνο να μην υπάρξει πρόβλημα με συμπολίτες μας αλλά ούτε με τις περιουσίες» τόνισε.

«Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, μιλώντας στο One Channel και ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, αναφορικά με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή την ώρα είναι πιο καλά τα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε η υπόθεση».

Ενημέρωσε δε ότι τα εναέρια μέσα στο σημείο δεν έχουν σταματήσει να επιχειρούν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις δυόμισι το μεσημέρι.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μακρυχωρι Εύβοιας τώρα και με κατεύθυνση προς Θαρρούνια και τραχυλι λόγο των δυνατών ανέμων τα χωριά κινδυνεύουν τώρα

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Τώρα στο Μακρυχωρι Εύβοιας μέσα στο χωριό μεγάλη πυρκαγιά πρέπει να κινητοποιηθούν δυνάμεις το χωριό καίγεται

Δημοσιεύτηκε από Θανάσης Κοκκάλας στις Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019