Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωκοινοβούλιο: Τον Νταβίντ Σασόλι θα στηρίξουν Σοσιαλιστές και ΕΛΚ για πρόεδρο

Ευρωκοινοβούλιο: Τον Νταβίντ Σασόλι θα στηρίξουν Σοσιαλιστές και ΕΛΚ για πρόεδρο

Η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα στηρίξει τον Ιταλό ευρωβουλευτή Νταβίντ-Μαρία Σασόλι ως υποψήφιο για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Σασόλι θα υποστηριχθεί επίσης από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα στηρίξει τον Ιταλό ευρωβουλευτή Νταβίντ-Μαρία Σασόλι ως υποψήφιο για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως έγινε γνωστό απόψε.

Ο Σασόλι θα υποστηριχθεί επίσης από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Η εκλογή του αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο, Τετάρτη.

Ο Σασόλι, 63 ετών, είναι πρώην δημοσιογράφος που εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009 με το Δημοκρατικό Κόμμα. Από το 2014 ήταν αντιπρόεδρος του σώματος.

Την στήριξη της πρότασης των Σοσιαλιστών, εν προκειμένω του Σασόλι, από το ΕΛΚ επιβεβαίωσε και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέχρι σήμερα υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνοντας ότι η πολιτική ομάδα του είναι έτοιμη να στηρίξει έναν Σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Επαφίεται στους Σοσιαλιστές να προτείνουν έναν υποψήφιο», είπε ο Βέμπερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο λίγη ώρα αφότου οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τους υποψηφίους για τις τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες θέσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024