Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νταβίντ Σασόλι : Να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία της ενοποίησης της ΕΕ

Νταβίντ Σασόλι : Να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία της ενοποίησης της ΕΕ

«Βρισκόμαστε εν μέσω μνημειωδών μεταβολών: η απασχόληση των νέων, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, οι ψηφιακές εξελίξεις και νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκηνή, για να αναφέρω μόνο μερικές από αυτές, χρειάζονται νέες ιδέες και θάρρος» τόνισε στο σύντομο διάγγελμά του προς της Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι

Στο σύντομο διάγγελμά του προς την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές της 9ης νομοθετικής περιόδου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και υπογράμμισε τις προτεραιότητες που το Κοινοβούλιο θα πρέπει να επιδιώξει τα προσεχή χρόνια.

Ο Σασόλι εκλέχθηκε με 345 ψήφους επί 667 εγκύρων στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας και θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μνημειωδών μεταβολών: η απασχόληση των νέων, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, οι ψηφιακές εξελίξεις και νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκηνή, για να αναφέρω μόνο μερικές από αυτές, χρειάζονται νέες ιδέες και θάρρος» τόνισε ο Σασόλι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη ενοποίησης της ΕΕ. «Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία της ενοποίησης, αλλάζοντας την ΕΕ ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε σθεναρά στις ανάγκες των πολιτών και να προσφέρουμε πραγματικές απαντήσεις στις ανησυχίες τους, στην ολοένα αυξανόμενη αίσθηση απώλειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νταβίντ Σασόλι γεννήθηκε στη Φλωρεντία στις 30 Μαΐου 1956. Διατελεί ευρωβουλευτής για την Ιταλία από το 2009, με το Δημοκρατικό Κόμμα, στα ψηφοδέλτια του οποίου επανεξελέγη στην περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024