Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ένας νεκρός από την έκρηξη ηφαιστείου στο Στρόμπολι

Ιταλία: Ένας νεκρός από την έκρηξη ηφαιστείου στο Στρόμπολι

Το ηφαίστειο στο νησάκι Στρόμπολι ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στέλνοντας μια στήλη τέφρας ψηλά στον ουρανό - Πανικόβλητοι τουρίστες ρίχτηκαν στη θάλασσα.

Ένας τουρίστας, ο οποίος έκανε πεζοπορία κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου στο νησί Στρόμπολι της Ιταλίας, έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. Την τραγική είδηση μετέφερε στο ιταλικό πρακτορείο Ansa ο δήμαρχος ενός γειτονικού στο Στρόμπολι νησιού.

Ακόμα ένας άντρας είναι τραυματίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής. Η Corriere della Serra μεταδίδει επίσης ότι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο ασχολείται με τη διάσωση δύο άλλων τουριστών που αποκλείστηκαν σε ένα από τα μονοπάτια επί του ηφαιστείου.

Το ηφαίστειο στο νησάκι Στρόμπολι ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στέλνοντας μια στήλη τέφρας ψηλά στον ουρανό, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε ότι τουρίστες, τρομοκρατημένοι από την απρόσμενη έκρηξη στο μικρό νησί της Μεσογείου, ρίχτηκαν στη θάλασσα.

Η Πυροσβεστική έχει κληθεί να κατασβήσει εστίες φωτιές, οι οποίες δημιουργήθηκαν από καυτά ιζήματα και πέτρες που εκτινάχθηκαν από την έκρηξη.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι από τον κρατήρα του ηφαιστείου και τις συνεχείς εκρήξεις, εκτοξεύονται κομμάτια λάβας σε πολύ μεγάλη απόσταση.  Οι εικόνες από το Στρόμπολι είναι εντυπωσιακές, καθώς πυκνός λευκός καπνός υψώνεται για εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό πάνω από το ηφαίστειο.

Δεν έχει διαταχτεί η εκκένωση του νησιού, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν κρίνεται αναγκαία. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί κάτοικοι και τουρίστες επέλεξαν να φύγουν από το Στρόμπολι είτε με σκάφη της ακτοφυλακής.

«Ακούσαμε μια πολύ ισχυρή έκρηξη κι αμέσως μετά μια στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, ενώ βλέπαμε φλόγες και λάβα να βγαίνουν από το ηφαίστειο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Το νησάκι Στρόμπολι βρίσκεται βόρεια της Σικελίας και είναι ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Σικελίας. Εχει μόνιμα περί τους 500 κατοίκους, όμως το καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού, ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται.

Σημειώνεται πως το ηφαίστειο του νησιού Στρόμπολι αποτελεί ένα από τα τέσσερα ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας. Ισχυρές εκρήξεις στο ηφαίστειο είχαν σημειωθεί ξανά το 2002, το 2003, το 2007 και το 2014.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024