Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι βρικόλακες της μεγάλης οθόνης που λατρέψαμε

Οι βρικόλακες της μεγάλης οθόνης που λατρέψαμε

Οι βρικόλακες μπορεί να αποτελούν αποκύημα της λαϊκής φαντασίας, να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και να συνδέονται με διαφορετικούς μύθους, το σίγουρο όμως είναι πως συνεχίζουν να μας γοητεύουν, να μας τρομάζουν και να μας συγκινούν    

Από την αρχή του χρόνου, η ανάγκη να καταλάβουμε και να εξευμενίσουμε το άγνωστο, μας ωθούσε πάντα στη δημιουργία ιστοριών. Ιστορίες για θεούς και δαίμονες, για το καλό και το κακό, για ό,τι άυλο λαχταρά ή φοβάται η ψυχή και ο νους μας.

Το μέσο μπορεί στην πορεία να αλλάζει, να εξελίσσεται, να δίνει νέες δυνατότητες και διαφορετικές διαστάσεις στις βαθύτερες επιθυμίες και στους μεγαλύτερους φόβους μας, όμως η ανάγκη για την αφήγησή ιστοριών, παραμένει αναλλοίωτη, πανανθρώπινη και το ίδιο δυνατή.

Ο κινηματογράφος αποτελεί ένα διαχρονικό μέσο αφήγησης ιστοριών και είτε μιλάμε για τον μαγικό κόσμο του σέλιλοιντ, είτε για τον σύγχρονο της ψηφιακής κάμερας, όνειρα και εφιάλτες έχουν πάρει σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη.

Στις παρακάτω σειρές,  θα κάνουμε ένα ταξίδι στον γοητευτικό αλλά και σκοτεινό κόσμο της αιώνιας ζωής και των πλασμάτων εκείνων που έχουν απασχολήσει όσο λίγα την Τέχνη σε κάθε της μορφή.

Οι βρικόλακες μπορεί να αποτελούν αποκύημα της λαϊκής φαντασίας, να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και να συνδέονται με διαφορετικούς μύθους στους πολιτισμούς του κόσμου, το σίγουρο όμως είναι, πως σταθερά συνεχίζουν να μας γοητεύουν, να μας τρομάζουν και να μας συγκινούν.

Βρικόλακες που κρύβονται από τους θνητούς, βρικόλακες που φοβούνται, βρικόλακες που κυνηγούν για να χορτάσουν τη συχνά μάταιη ύπαρξή τους,  βρικόλακες θυμώνουν και εκδικούνται, που αισθάνονται μοναξιά, προδοσία και βρικόλακες που ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου για να βρουν την παντοτινή τους αγάπη.

Η παραδοσιακή σύγκρουση καλού – καλού, η αναζήτηση της αιώνιας ζωής πασπαλισμένη με την κατάλληλη δόση ενοχών για το κόστος που αυτή μπορεί να έχει στην ανθρώπινη ψυχή, μουλιασμένη σε μπόλικα λίτρα αίματος, αποτελούν τα κύρια συστατικά των παρακάτω ταινιών που ξεχωρίσαμε και … άφοβα μπορείτε να παρακολουθήσετε.

1.  Let the Right One In

2. Bram Stoker’s Dracula

3. Nosferatu

4. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

5. Thirst

6. 30 Days of Night

7. A Girl Walks Home Alone at Night

8. Only Lovers Left Alive

9. The Hunger

10. Byzantium

*Bonus :

What We Do In The Shadows

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024