Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηθοποιοί που είπαν «όχι» σε λάθος ρόλους

Ηθοποιοί που είπαν «όχι» σε λάθος ρόλους

Δέκα περιπτώσεις ηθοποιών, που ίσως να ήθελαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω

Ένα από τα πιο συνηθισμένα τσιτάτα που ακούγονται γύρω από τη συζήτηση επαγγελματικές επιλογές, είναι το «σημασία δεν έχουν τα «ναι» αλλά τα «όχι» που λες στην καριέρα σου».

Οι παρακάτω ηθοποιοί ωστόσο μάλλον μπορούν να μας διαβεβαιώσουν για το ακριβώς αντίθετο, καθώς τα «όχι» που είπαν κάποια στιγμή στην καριέρα τους, μπορεί να τους στέρησαν από βραβεία και χρήματα, μέχρι (λίγη παραπάνω) παγκόσμια αναγνώριση και επιτυχία…

1. Ο Sean Connery στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

View this post on Instagram

King Arthur! 🖤👑

A post shared by SEAN CONNERY 👑 (@seanconnerydaily) on

Υποστηρίζοντας ότι δεν πολυκαταλάβαινε το νόημα σε αυτό το είδος ταινίων, ο διασημότερος «πράκτορας 007» ο Sean Connery, απέρριψε τον ρόλο του Gandalf στην επική ταινία φαντασίας του Peter Jackson, Lord of the Rings. Ο ρόλος πέρασε τελικά στα έμπειρα χέρια του Ian McKellen, χαρίζοντας του μάλιστα και μία υποψηφιότητα στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου στα βραβεία Όσκαρ.

2. Ο Will Smith στο The Matrix

https://www.instagram.com/p/BwhScjlgL8j/?utm_source=ig_web_copy_link

Μπορεί σήμερα να αδυνατεί κανείς να φανταστεί κάποιον άλλον εκτός από τον Keanu Reeves, στην τριλογία επιστημονικής φαντασίας The Matrix, η αλήθεια είναι όμως ότι οι παραγωγοί των ταινιών στην αρχή τουλάχιστον είχαν κάποιον άλλον στο νου τους. Ο Will Smith, στον οποίο αρχικά προτάθηκε ο ρόλος του Neo, γύρισε τελικά την πλάτη του στο κινηματογραφικό project εξαιτίας της πολυπλοκότητας του σεναρίου…

3. H Michelle Pfeiffer στη Σιωπή των Αμνών

View this post on Instagram

#MichellePfeiffer ✨

A post shared by Michelle Pfeiffer Fans (@michellepfeifferfans) on

Για το ρόλο της Clarice Sterling στην ταινία  του Jonathan Demme, The Silence Of The Lambs, έπεσε στο τραπέζι το όνομα της  Michelle Pfeiffer. Η εντυπωσιακή ξανθιά σταρ του Χόλιγουντ,  είπε ωστόσο «όχι» στους παραγωγούς της ταινίας, καθώς βρήκε την ταινία πολύ βίαιη και ενοχλητική. Η Jodi Foster κέρδισε τελικά το ρόλο, χαρίζοντάς της ταυτότοχρονα κι ένα δεύτερο βραβείο Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου.

4. Ο Jeremy Irons στη Σιωπή των Αμνών

View this post on Instagram

Mr Jeremy Irons

A post shared by Raquel Jimenez Alarcon (@raquelunsky) on

Η Michelle Pfeiffer ωστόσο δεν ήταν η μόνη που μάλλον βιάστηκε να πει «όχι» στους δημιουργούς ενός κλασικού πια θρίλερ. Ο Jeremy Irons ήταν ο ηθοποιός ο οποίος αρχικά επιλέχθηκε προκειμένου να ερμηνεύσει το ρόλο του Hannibal Lecter. Ακριβώς όπως η Pfeiffer, ο Irons δήλωσε ότι το βίαιο περιεχόμενο της ταινίας δεν του ταίριαζε, χαρίζοντας έτσι στον Anthony Hopkins  μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην καριέρα του.

5. O Al Pacino στο Star Wars

https://www.instagram.com/p/BwfQZwPFt7o/?utm_source=ig_web_copy_link

Κι όμως, ο Al Pacino ήταν η πρώτη επιλογή των δημιουργών της ταινίας Star Wars, για το ρόλο του Han Solo. Ο διάσημος ηθοποιός, χωρίς να υπολογίζει στην απίστευτη επιτυχία που τελικά είχαν οι ταινίες του George Lucas, είπε ότι δεν ενδιαφερόταν να παίξει το ρόλο. Ο Harrison Ford ανέλαβε τότε να δώσει ψυχή στον τυχοδιώκτη Han Solo, με τα Star Wars να γίνονται από τις πιο επιτυχημένες σειρές κινηματογραφικών ταινών στην ιστορία, καθιερώνοντας τον Ford ως σούπερ σταρ.

6. Η Kim Basinger στο Βασικό Ένστικτο

Το πιο διάσημο κινηματογραφικό σταυροπόδι στην ιστορία του κινηματογράφου, ίσως να μην ήταν το ίδιο αν η  Kim Basinger είχε δεχθεί να υποδυθεί την Catherine Tramell στο διάσημο θρίλερ της δεκαετίας του ’90, του Paul Verhoeven. Ο ρόλος δόθηκε αργότερα στην Sharon Stone, η οποία και καθιερώθηκε ως σταρ του Χόλιγουντ, ενώ  ηταινία κέρδισε πάνω από 352 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

7. Ο Tom Selleck στον Indiana Jones

View this post on Instagram

#tomselleck #magnumpi

A post shared by Matthew Shepard (@matttheshepard) on

Εδώ έχουμε μια κάπως διαφορετική περίπτωση. Ο Tom Selleck δεν απέρριψε ακριβώς το ρόλο του διάσημου αρχαιολόγου. Ίσα – ίσα που έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για να παίξει το ρόλο. Ο Steven Spielbergκαι ο George Lucas, ήταν εκείνοι που επέλεξαν τον Selleck για το ρόλο του Indiana Jones, ωστόσο η συμφωνία χάλασε, με τα Universal Studios, με τα οποία ο Selleck ήταν έτοιμος να γυρίσει μια άλλη ταινία. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ρόλος τελικά πήγε στον Harrison Ford.

8. Ο Jack Nicholson στον Νονό

View this post on Instagram

Parabéns para o excelentíssimo ator americano, Jack Nicholson 🎁🎉🎈Hoje ele sopra 82 velinhas 🎂 22/04/1937. Nas imagens: “O Iluminado”, 1980; “As Bruxas de Eastwick”, 1987; “Batman”, 1989; “Lobo”, 1994; recebendo o Academy Award de Melhor Ator por “Melhor Impossível”, 1997; e posando todo seu charme inigualável. 🥇🎬 . . . #OIluminado #theshinning #stanleykubrick #asbruxasdeeastwick #witchesofeastwick #thewitchesofeastwick #batman #coringa #joker #jokermovie #thebatman #timburton #cher #susansarandon #michellepfeiffer #lobo #wolf #wolfman #melhorimpossivel #melhorimpossível #oscar #theoscars #academyaward #bestactor #melhorator #ator #horror #terror #filmedeterror #filmesdeterror

A post shared by Pesadelo Cinéfilo 🎬🍿 (@pesadelocinefilo) on

Όταν οι δημιουργοί της ταινίας Godfather προσέγγισαν τον Jack Nicholson, για να παίξει τον Michael Corleone, ήξερε ότι ο Νονός θα ήταν μια μεγάλη ταινία. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, ο ήδη διάσημος ηθοποιός, θεώρησε ότι ο ρόλος του Corleone πρέπει να παιχτεί από έναν Ιταλό, οπότε αρνήθηκε να ενσαρκώσει τον εικονικό ρόλο. Ο Michael Corleone, πήρε ζωή τελικά από τον Al Pacino, κερδίζοντας από το Αμερικανικό Ίδρυμα Κινηματογράφου, μία θέση ανάμεσα στους πλέον εικονικούς κακοποιούς, στην ιστορία του κινηματογράφου.

9. O John Travolta στο Forrest Gump

Το να γυρίσει ο  John Travolta την πλάτη του στο ρόλο του Forrest Gump, αποδείχθηκε τεράστιο λάθος. Ο Tom Hanks, στον οποίο δόθηκε τελικά ο διάσημος ρόλος, κέρδισε για την ερμηνεία του ένα βραβείο Όσκαρ, ενώ η ταινία απέκτησε μία θέση ανάμεσα στις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών. Ο ίδιος ο Travolta έχι μάλιστα δηλώσε πως μετανιώνει για την απόφαση που τελικά πήρε.

10. Ο Jim Carrey στον Ψαλιδοχέρη

Ο Jim Carrey απέρριψε τον ρόλο του Edward Scissorhands που τελικά ερμήνευσε ο Johnny Depp, χαρίζοντας στον Depp τον πρώτο του σημαντικό ρόλο.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024