Η κορυφαία και περιορισμένη έκδοση του MINI δίνει τα διαπιστευτήριά της από την «Πράσινη Κόλαση» την οποία, όταν ολοκληρωθεί η εξέλιξή της φιλοδοξεί να κατακτήσει σε χρόνο μικρότερο των οκτώ λεπτών.

Η αγωνιστικής έμπνευσης περιορισμένης παραγωγής και πιο σκληροπυρηνική έκδοση του MINI με τα διακριτικά JCW GP πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη δημόσια εμφάνιση στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα αντοχής του Nurburgring, αποκαλύπτοντας ορισμένα από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του και παρά το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που εξακολουθεί να καλύπτει τις εξωτερικές του επιφάνειες.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν, είναι το εξωτερικό επιθετικό και αιχμηρό bodykit το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο προτεταμένο splitter μπροστά, ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό διαχύτη, διογκωμένους θόλους που φιλοξενούν μεγαλύτερα μετατρόχια ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια διόλου διακριτική αεροτομή.

Εκτός από την ακραία εικόνα του το MINI JCW GP, δεδομένα θα διαθέτει αναβαθμισμένη ανάρτηση, ικανότερο σύστημα πέδησης με μεγαλύτερα δισκόφρενα και ένα νέο διαφορικό. Σύμφωνα με την ΜΙΝΙ, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέλιξης, το JCW GP θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει ένα γύρο στα 21,8 χλμ. του Ring σε χρόνο μικρότερο των οκτώ λεπτών.

Την κίνηση της έκδοσης θα εξασφαλίζει ένας turbo τετρακύλινδρος κινητήρας με ισχύ που θα ξεπερνά τους 300 ίππους, ο οποίος προφανώς αποτελεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου κινητήρα που εξοπλίζει την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του ΜΙΝΙ JCW και ο οποίος θα επωφεληθεί από αναβαθμισμένο σύστημα υπερτροφοδότησης και σύστημα εξαγωγής.

Επίσης, η νέα έκδοση αναμένεται να έχει ακόμα χαμηλότερο βάρος σε σχέση με την ήδη γνωστή JCW καθώς οι μηχανικοί της ΜΙΝΙ αναμένεται να αφαιρέσουν μέρος της ηχομόνωσης αλλά και το πίσω κάθισμα.

Η επίσημη πρεμιέρα της έκδοσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΜΙΝΙ, η παραγωγή του που θα ξεκινήσει από το 2020 και θα περιοριστεί αυστηρά στις 3.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr