Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι FT αποθεώνουν Μητσοτάκη και μιλούν για πολιτική αλλαγή σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ

Οι FT αποθεώνουν Μητσοτάκη και μιλούν για πολιτική αλλαγή σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ

Οπως αναφέρει η Κ. Hope που υπογράφει το άρθρο, ο κ. Μητσοτάκης αποπνέει την επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή. Το ρεπορτάζ ξεκινά με τις μαρτυρίες δύο πολιτών σε μια γειτονιά που όπως αναφέρεται «ήταν μια εχθρική περιοχή για τον Μητσοτάκη». Την «αριστερή» Πετρούπολη

O συντηρητικός ηγέτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ποντάρει στη δίψα των Ελλήνων για πολιτική αλλαγή. Κάπως έτσι περιγράφουν στην πρώτη τους σελίδα οι Financial Times τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το στοίχημά του να ηγηθεί της χώρας από τις 8 Ιουλίου. Η πρωτοσέλιδη αναφορά των FT στον Κ. Μητσοτάκη δείχνει ασφαλώς ότι παγκοσμίως όλοι αναγνωρίζουν ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και θα έρθει η πολιτική αλλαγή.

Οι FT επισημαίνουν ότι «μετά από πέντε χρόνια συγκρουσιακών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα -συμπεριλαμβανομένης της κόντρας με τους δανειστές το 2015 που έφερε την Ελλάδα κοντά σε μια άτακτη έξοδο από το ευρώ- ο κ. Μητσοτάκης βάζει στοίχημα ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια διαφορετική προσέγγιση».

Οπως αναφέρει η Κ. Hope που υπογράφει το άρθρο, ο κ. Μητσοτάκης αποπνέει την επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή. Το ρεπορτάζ ξεκινά με τις μαρτυρίες δύο πολιτών σε μια γειτονιά που όπως αναφέρεται «ήταν μια εχθρική περιοχή για τον Μητσοτάκη». Την «αριστερή» Πετρούπολη.

«Έχω αποφασίσει να δοκιμάσω τη Νέα Δημοκρατία» δηλώνει ο 28χρονος Στέφανος που εργάζεται ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. «Υποσχέθηκαν (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) να σταματήσουν τη λιτότητα και το μόνο που πήραμε ήταν ακόμα τέσσσερα σκληρά χρόνια και αύξηση φόρων» λέει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος η 23χρονη Νεκταρία που θέλει να πιστέψει ότι οι συντηρητικοί μπορούν να φέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής. »Υποσχέθηκαν να ανατρέψουν την λιτότητα – αλλά τι πήραμε; Τέσσερα ακόμη σκληρά χρόνια και μια μικρή αύξηση των φόρων. «Θέλω να πιστεύω ότι οι συντηρητικοί μπορούν να επιτύχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης. Οι γονείς μου δεν μοιράζονται τη γνώμη μου, αλλά πιστεύω ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει σκληρότερα από ό, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, καθώς σπρώχνει το καροτσάκι με την δύο ετών κόρη της.

Δεσμεύσεις

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι θα λάβει «άμεσα» μέτρα για να καταστήσει την Ελλάδα πιο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές και να επιταχύνει την ανάπτυξη. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια ισχυρή πορεία για αλλαγή», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης καθώς μίλησε στο κέντρο της Πετρούπολης. «Δώστε μας μια εντολή και θα καταστήσουμε την Ελλάδα έναν, πιο ήρεμο με ευημερία και λιγότερο πολωμένο τόπο.» Οι άνθρωποι έχουν ταλαιπωρηθεί από οικονομική κρίση και θέλουν να προχωρήσουν.Προσβλέπουν σε εμάς να προσφέρουμε ελπίδα για το μέλλον», τονίζει.

«Η Ελλάδα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο το 2018, αλλά η οικονομία ανακάμπτει με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι προέβλεπαν ΕΕ και ΔΝΤ, ενώ οι δομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο ρεπορτάζ των FT γίνεται και αναφορά στις δημοσκοπήσεις που δίνουν αυτοδυναμία στη ΝΔ με 154 έως 164 έδρες στην επόμενη Βουλή, έναν αριθμό που εξαρτάται στο πόσα μικρά κόμματα θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου.

Τονίζεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορούσε με ευκολία να επιτίθεται στις πολιτικές ελίτ καθώς ο κ. Μητσοτάκης ήταν γιος ενός κεντρώου πρωθυπουργού.

«Ήταν ένας εύκολος στόχος για τον κ. Τσίπρα να επιτεθεί ως θύμα της διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ που κατηγορήθηκε για την κατάρρευση της χώρας που οδήγησε σε πτώχευση πριν από μια δεκαετία. Και η θητεία του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού για τη διοικητική μεταρρύθμιση το 2013-14, προκάλεσαν καχυποψία στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Όμως η νίκη στις ευρωεκλογές τον περασμένο μήνα έδειξε ότι οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη για την εκ νέου ενεργοποίηση της ΝΔ αποδίδουν καρπούς. «Απολαμβάνει αυτή την εκστρατεία και κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς συναντά τους πολίτες, αναφέρει το  άρθρο.

Τέλος αναφέρεται στις υποσχέσεις της ΝΔ να δημιουργήσει περισσότερες από 250.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης και λέει ότι προτεραιότητα θα είναι η αναβίωση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 8 δισ. Ευρώ, και συγκεκριμένα του Ελληνικού.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024