Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα η στήριξη της οικογένειας

Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα η στήριξη της οικογένειας

Σε συνάντησή του με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του για 2.000 ευρώ επίδομα στις οικογένειες για κάθε παιδί που γεννιέται.

Συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε συνειδητά να βρεθεί με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας των Πολυτέκνων προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που είναι μακροπρόθεσμα ένα από τα σημαντικότερα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Κατά τη συζήτηση που είχε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία «η στήριξη της οικογένειας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Και στη στήριξη της οικογένειας, προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών οι οποίες καλούνται να σηκώσουν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την επιλογή τους να κάνουν μια ωραία και μεγάλη οικογένεια».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι νέες οικογένειες είναι διστακτικές στο να κάνουν ακόμη και ένα παιδί. «Συναντώ πολύ συχνά νέες οικογένειες που δυσκολεύονται να κάνουν το 1ο ή το 2ο παιδί, δεν πάνε καν από το 1ο στο 2ο παιδί, πόσω μάλλον από το 3ο στο 4ο. Υπάρχει ένα οικονομικό ζήτημα που αφορά την υποστήριξη της γέννησης του παιδιού».

Επανέλαβε τις βασικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που θα διευκολύνουν τα νέα ζευγάρια να κάνουν το πρώτο βήμα, όπως είναι τα 2000 ευρώ στις οικογένειες για κάθε παιδί που γεννιέται ή η διασφάλιση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. «Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, κάνουμε μια πολιτική στήριξης της χώρας και του Ελληνισμού», πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πρόταση του για 1000 ευρώ επιπλέον αφορολόγητο για κάθε παιδί, ότι αυτό το μέτρο θα ισχύει ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών,  «δεν θα σταματούν στα 4 ή στα 5».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τους πολύτεκνους συμπολίτες μας ότι σε κάθε περίπτωση  «θα βρείτε συνομιλητές οι οποίοι αντιλαμβάνονται και πιστεύουν στο θεσμό της οικογένειας και της δεμένης οικογένειας».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024