Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματός του, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κουμουνδούρου για την «τοξικότητα» στον πολιτικό λόγο.

Ο ίδιος τόνισε ότι εγγυάται τις επικουρικές συντάξεις και επανέλαβε ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές που έχει σχεδιάσει. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η ΝΔ. θα είναι «σκληρή» στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και επανέλαβε ότι θα μειωθεί η φορολογία, όπως έχει περιγραφεί στο πρόγραμμα του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε ευθύνες τόσο στον κ. Τσίπρα, όσο και στον κ. Βαρουφάκη για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι είναι «αδιανόητο» το «μίγμα ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου που υπήρξε το 2015» και πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματός του είναι, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν. Είπε ακόμα, ότι σύντομα -αλλά όχι αμέσως- θα μεταβεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μείωση των υπερπλεονασμάτων.

 

 

Πηγή: onetv.gr