«ΤΑ ΝΕΑ» περπάτησαν στις κεντρικές πιάτσες όπου χρήστες, ντίλερ και τσιλιαδόροι ανταλλάσσουν χέρι με χέρι δόσεις για μερικά ευρώ

Αθήνα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Οδός Ακαδημίας. Ωρα 12.30 το μεσημέρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν τους Αθηναίους να περπατούν βιαστικά προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους μια ώρα αρχύτερα ή να αναζητούν λίγη σκιά στα ελάχιστα δέντρα του πεζοδρόμου της Μασσαλίας, ανάμεσα στη Νομική Σχολή και το δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο. Εις μάτην. Τα παγκάκια που δροσίζονται από τη βαριά σκιά των πλατάνων είναι κατειλημμένα. Χρήστες, ντίλερ και τσιλιαδόροι που ανταλλάσσουν χέρι με χέρι δόσεις για μερικά ευρώ κάθονται σε αυτά από νωρίς το πρωί.

Οι πρώτοι με δυσκολία κινούν τα χέρια τους. Αποσβολωμένοι, βγάζουν από τις τσέπες τα ψιλά που κατάφεραν να συγκεντρώσουν – με οποιονδήποτε τρόπο – και τα δίνουν στους εμπόρους της προσωρινής ευτυχίας τους. Σχεδόν ταυτόχρονα ψηλαφίζουν τα σώματά τους γυρεύοντας μια «καθαρή» φλέβα. Αλλος σηκώνει τα μανίκια, άλλος τα μπατζάκια, ενώ ένας τρίτος κατεβάζει σε κοινή θέα το παντελόνι για να «χτυπήσει» στα γεννητικά του όργανα, αδιαφορώντας για τα τρομαγμένα βλέμματα των βιαστικών (κυρίως φοιτητών) που περνούν δίπλα του παριστάνοντας τους αδιάφορους. Πριν η σύριγγα αδειάσει πασάρεται στον διπλανό, μέχρι να πεταχτεί γεμάτη αίματα στον πεζόδρομο, πλάι σε χρησιμοποιημένα αιμοστατικά λάστιχα, στραβωμένα κουτάλια, κομμένα αλουμινένια κουτάκια και άλλα σύνεργα του «ταξιδιού».

-Γιατί και που έχει «κολλήσει» η αδειοδότηση για τη λειτουργία χώρων Εποπτευόμενες Χρήσης;

-Τι λένε οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής;

-Γιατί θεωρούν ότι η λειτουργία ΧΕΧ στο κέντρο της Αθήνας θα υποβαθμίσει περαιτέρω τις γύρω περιοχές;

Διαβάστε όλο τοπ ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης 

«Σουπερμάρκετ» θανάτου στο κέντρο της Αθήνας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr