Όργια, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και εκτρώσεις νεαρών κοριτσιών ήταν μερικά από τα εγκλήματα που κρατούνταν μυστικά στην ναζιστική κοινωνία.

Οι συγκεντρώσεις της χιτλερικής νεολαίας δεν χαρακτηρίζονταν μόνο από την κατήχηση στα ναζιστικά ιδεώδη, αλλά είχαν και μια… σκοτεινή πλευρά. Πολλά κορίτσια είχαν πέσει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, ενώ κάποιοι ανήλικοι που χλεύαζαν το καθεστώς απαγχονίστηκαν.

Εκθεση αποκαλύπτει πως οι Ναζί είχαν δεσμεύσει περίπου εννέα εκατομμύρια παιδιά γερμανικής καταγωγής κάτω από τις διαταγές του Χίτλερ.

Από το 1936, η «νεολαία του Χίτλερ» και η «Ένωση των Γερμανών Κοριτσιών» (BDM), υποχρεώνονταν από την ηλικία των 10 έως των 18 ετών να συμμετέχουν σε κάποιες δραστηριότητες με στόχο την οικοδόμηση καλού χαρακτήρα και της συντροφικότητας.

Παρόλα αυτά, σε εκδηλώσεις που παρευρίσκονταν άτομα και των δύο φύλων οι εγκυμοσύνες ήταν εκατοντάδες. Το γεγονός αυτό προκαλούσε μεγάλη ανησυχία στην πνευματική ελίτ του ναζιστικού κόμματος.

Περίπου 900 κορίτσια ηλικίας 15 έως 18 ετών, έμειναν έγκυος κατά τη διάρκεια του ράλι της Νυρεμβέργης το 1936. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ναζιστικό κόμμα να διατάξει τους εφήβους να προχωρήσουν σε εκτρώσεις.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα αποδεικτικά στοιχεία, πολλά από τα κορίτσια που έμειναν έγκυος, πιστεύεται ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι απαγχονισμοί από τα SS

Η συμμετοχή στο Hitler Youth και το BDM έγινε υποχρεωτική, όσοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν αντιμετώπισαν τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και την εξορία σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι πιο διάσημοι «αντάρτες» της Νεολαίας του Χίτλερ ήταν οι Πειρατές Edelweiss, που βρίσκονται σε περιοχές της εργατικής τάξης πόλεων όπως η Κολωνία και το Έσσεν.

Οι πράξεις των πειρατών είχαν ως στόχο να σαμποτάρουν τον πόλεμο. Τον Οκτώβριο του 1944, ο επικεφαλής της SS Heinrich Himmler, κρέμασε δημόσια επτά από αυτούς στην Κολωνία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο