Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Κωνσταντόπουλος στο One Channel: Δεν έχουν εκλείψει τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου

Ν. Κωνσταντόπουλος στο One Channel: Δεν έχουν εκλείψει τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου

Στα Ελληνοτουρκικά θέματα αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή One Talk, ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στα Ελληνοτουρκικά θέματα αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή One Talk, ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Αυτό που είναι λάθος όλων των κυβερνήσεων -και της σημερινής- είναι πως δεν έχουν επεξεργαστεί ποτέ μια κοινή στρατηγική, η οποία να λαμβάνει υπόψη και τις αντιπαλότητες που υπάρχουν στην περιοχή, από πλευράς γεωπολιτικών, γεωστρατηγικών και γεωενεργειακών συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «να λαμβάνει υπόψιν της και αυτά που είναι σταθερά σε σχέση με την Τουρκία.

Υπάρχει μια διαχρονική πρόκληση και ένταση, μια επίμονη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μια συστηματική αμφισβήτηση της κυριαρχία μας».

«Κατά καιρούς φλυαρούμε, κάνουμε δηλώσεις, αλλά ουσιαστικά δεν έχουμε βελτιώσει το κλίμα» υπογράμμισε και συνέχισε πως «η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις.

Πλέον η Ελλάδα είναι προσαρτημένη, μην πω εξαρτημένη, από την αμερικανική πολιτική τόσο στα βαλκάνια όσο και στην Μέση Ανατολή». Αναφορικά στην τουρκική προκλητικότητα διευκρίνισε πως «υπάρχει ένας Σουλτανισμός στην Τουρκία. Υπάρχει μια διευρυμένη διαφθορά, μεγάλη κοινωνική αναστάτωση, υπάρχει εμφανής οικονομική κρίση, η λίρα ολοένα και υποτιμάται.

Η Τουρκία παίζει με έναν τυχοδιωκτικό τρόπο στην εξωτερική πολιτική». Ενώ όσον αφορά στη θέση της Ελλάδας κατέστησε σαφές πως «και στον τομέα των Βαλκανίων και στον τομέα της Μέσης Ανατολής έχει υποχωρήσει η Ελλάδα από πλευράς οντότητας.

Η Ελλάδα δεν έχει την οντότητα που είχε ως ανεξάρτητη δημοκρατία που μπορούσε να παίξει δημιουργικό ρόλο και στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως οι έλληνες υπουργοί Εξωτερικών πρέπει να είναι λιγότερο φλύαροι.

«Η διπλωματία χρειάζεται αποτελεσματικότητα και η ελληνική αποτελεσματικότητα είναι για κλάματα» εξήγησε. Κλείνοντας διευκρίνισε πως «Δεν ξέρει κανείς από ένα σημείο και πέρα η τουρκική πολιτική τι έχει πίσω από το προκάλυμμα των σημερινών προκλήσεων. Εγώ φοβάμαι ότι προωθείται το σενάριο που ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι της διχοτόμησης της Κύπρου. Η Τουρκία ποτέ δεν πολιτεύτηκε χωρίς ενιαίο σχέδιο».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024